Inför: Sverige - Moldavien, EM-kval

Allmänt
Match: Sverige - Moldavien
Typ: EM-Kval
Plats: Friends Arena
Tid: Imorgon, måndag 12/10 2015 kl. 18.00
TV: Kanal 5
 
Sverige:
 
I fredags så vann Sverige mot Liechtenstein borta efter ett mål vardera från Marcus Berg och Zlatan Ibrahimovic fötter. Analysen av matchen hittar ni här. Nyss nämnde Berg och Jimmy Durmaz tvingades utgå på grund av skador och missar därmed morgondagens match. Gustav Svensson har kallats in som ersättare. Det är den sista EM-kvalmatchen och förutsättningarna är att vi är klara för minst ett play-off och att vi kan komma tvåa i gruppen om Montenegro vinner mot Ryssland.
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Isaksson
Lustig --- Granqvist --- Helander --- Olsson
Khalili --- Ekdal --- Källström --- Zengin
Ibrahimovic --- Guidetti
 
Det här är den elva som Hamrén förmodligen väljer:
 
Isaksson
Lustig --- Granqvist --- Antonsson --- Olsson
Larsson --- Ekdal --- Källström --- Zengin
Ibrahimovic--- Guidetti/Toivonen
 
Jag tycker att man ska spela de andra därför att:
 
Helander VS Antonsson:
Jag kommer alltid att välja ett annat alternativ istället för Antonsson. Han är 34 år gammal, har en stadigt nedåtgående kurva i karriären, och han har aldrig gjort mer än "okej-insatser" i landslaget. När sedan alternativet är Filip Helander, som börjar hitta rätt i sin klubb i Italien så gör det inte valet svårare precis.
 
Khalili VS Larsson:
"Adde" besitter mycket kvalité och är hyfsat formstark. Han har ungefär lika mycket känsla i högerfoten som Sebastian men producerar fler poäng. Är en spelare som skulle kunna ta en plats i det "nya Sverige".
 
 
Moldavien:
Jag har inte så bra koll på de så att jag hävisar därför till andra medier om ni verkligen vill veta mer om hur de spelar.
 
 

Avslutningsvis så vill jag plocka ut de tre viktigaste spelarna för Sverige och den spelare som vi ska se upp med.

Leos tre landslagslejon och ett lamag:

Mikael Lustig:

I och med att vi förmodligen kommer att föra spelet så är det viktigt att våra kanter och främst våra ytterbackar visar att de fortfarande har förmåga att bidar till att offensiven blir så farlig som möjligt, trots att de har spelat sparsamt det senaste året. 

Martin Olsson

I och med att vi förmodligen kommer att föra spelet så är det viktigt att våra kanter och främst våra ytterbackar visar att de fortfarande har förmåga att bidar till att offensiven blir så farlig som möjligt, trots att de har spelat sparsamt det senaste året. 

John Guidetti:

Han kommer kanske få göra sin första match från start i landslaget och då är det viktigt att han visar sin fulla kapacitet redan nu! 

---------------------------------------

Moldavien:

Om det är något som kan förhindra en seger så skulle det vara en enastående laginsats från moldaverna.

 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. På tisdag så kommer ett till avsnitt på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

 /Leo

 
 

Kommentera inlägget här: