Inför: Sverige-Iran, träningsmatch

Allmänt
Match: Sverige-Iran
Typ: Träningsmatch
Plats: Friends Arena, Stockholm
Tid: 19:30
TV: TV4
 
Efter Em-kval matchen mot Moldavien (0-2 seger) i fredags så är det nu dags att spela en träningsmatch mot Iran. Detta gör man på Friends Arena imorgon, vilket innebär den första landskampen på hemmaplan 2015.
 
Men innan jag går in på den matchen så ska jag rapportera om att Osman Sow gjort mål igen för Hearts i helgen. Målet kom mot Queen of South och bettydde 1-0 i en match som slutade 2-0.
https://www.youtube.com/watch?v=1Su3aoiog8A
 
Sverige:
 
Sedan matchen i fredags så har Erik Johansson har drabbats av en skada och Per Karlsson, AIK, har kallats in. Sedan tidigare så även Pontus Jansson skadad. Jag ska även tillägga att Andreas Granqvists avstängning till följd av det röda kortet inte gäller i träningsmatcher.
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Nordfeldt
Tinnerholm --- Helander --- Granqvist --- Olsson
Zengin --- Källström --- Ekdal --- Forsberg
Berg --- Ibrahimovic
 
Det här är den elva som Hamrén förmodligen väljer:
 
Olsen
Tinnerholm --- Helander --- Granqvist --- Bengtsson
Zengin --- Källström --- Ekdal --- Forsberg
Berg --- Ibrahimovic
 
Jag tycker att man ska spela de andra därför att:
 
Nordfeldt vs Olsen:
Nordfeldt är, och har varit sedan han kom dit, en av holländska ligans bästa målvakter och har också varit bra när han fått chansen i landslaget. Jag tycker inte att en stark säsong i Malmö FF förra året ska ge Olsen övertaget helt plötsligt. 
 
Olsson vs Bengtsson:
Jag tycker att Olsson oftast är en av de bästa spelarna i landslaget när han spelar och därför borda han spela denna match, även fast det är en träningsmatch och man kan testa lite annat.
 
 
Iran:
 
Jag vet inte alls så mycket om detta lag eller deras spelare och hänvisar därför till andra medier om ni vill veta mer om detta motstånd. 
 
Inför matchen så har det också varit lite diskussion om det politiska ställningstagandet hos alla spelare och ledare i Sverige kring den kvinnosyn som de har i Iran. Jag konstaterar det faktum att fotboll är fotboll och att det spelas på grund av det sportsliga, men det är också självklart att man ska sträva efter alla människors lika värde runt om i världen. 
 
 
Jag tänker som vanligt inte spekulera kring en startelva utan plockar istället fram de viktigaste spelarna för vår del och den spelaren som vi ska se upp med:
 
Anton Tinnerholm:
Han ser ut att få starta imorgon och då det sett tamt ut när Pierre spelat på den positionen så är det viktigt att han visar upp bra spel nu när han får chansen.
 
Marcus Berg:
Han har visat strålande form två säsonger i rad nu i klubblaget och kan nu efter sitt pigga inhopp senast visa att han vill vara med och konkurrera om den platsen på allvar.
 
Zlatan Ibrahimovic:
Det mest självklara valet och han kommer alltid att vara det. Han är vår mäste målskytt genom tiderna, vår lagkapten och vår stjärna. Han är dessutom i fantastisk form för tillfället.
 
-------------------------------------------------------------------
 
Javad Nekounam:
Deras stora stjärna och deras hjärta. Om vi håller koll på honom så är mycket vunnet.
 
 

Hur går det i matchen då? Det tänker jag inte tippa på eftersom det är för mycket hjärta inblandat. Slå på TV4 eller gå till en sportsbar (om du är över 18) och heja fram vårt landslag!

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på Youtube. På onsdag kommer ett till avsnitt på Youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo
Ingen har kommenterat än bli den första!