Nystart av sidan - med summering av säsongen 2015\16 och sommarens händelser

Allmänt
Det är hög tid att summera förra säsongen och att blicka framåt. Dessutom så har det redan hänt lite grann under sommaren.
 
Nu är det äntligen dags att dra igång "hörnan" igen. Jag tänkte egentligen ge er en ordentlig summering av den förra ligasäsongen med alla svenska framgångar, som t.ex. ligavinnare och bästa svensk i respektive land, likt denna men det krävs alldeles för mycket arbete och research för att färdigställa detta och den tiden skulle i princip ha varit bortslösad p.g.a. att prestationerna varit långt ifrån strålande. Istället så skriver jag ligavinnarna och övriga europacup-klara svensklag i ett annat inlägg. Hursomhelst så kan man summera de senaste säsongerna sett ur svensk synvinkel både gällande klubblagsspel och landslagsspel med ett ord, eller snarare en spelares namn - Zlatan.
 
Den store "Z" gjorde alltså 38 ligamål för PSG, vann alla inhemska titlar och tog de till kvartsfinal i CL (och var den största orsaken till att Sverige tog sig till EM). Han blev ett av lejonen i stort sett varje gång här på sidan. Nu är perioden i PSG och i landslaget över och han ska nu visa upp sig i Manchester U. 
 
 
 
I EM så lyckades landslaget precis lika väl som jag trodde. Katastrofalt. Mer om detta hittar ni här.
Snart så är det dags för OS-truppen att spela sig till framgångar i Rio. Försnacket har mest handlat om återbud, men trots alla dessa så är det en riktigt starkt trupp som åker till mästerskapet. Tre gruppspelsmatcher väntar först, mot Colombia, Nigeria och Japan, innan ett eventuellt slutspel är aktuellt. Här är den startelva som jag vill se Håkan Ericsson använda i mästerskapet: 
 
Formation: 4-4-1-1, med de mest använda ersättarna efter snedstrecken.
 
Linde
 
Lundqvist-Nilsson-Milosevic-Konate
 
Quaison-Fransson-Tibbling-Khalili
Ajdarevic/Tankovic
 
Ishak/Berisha
 
Det ska bli oerhört intressant att följa OS, framtida ligasäsongen och landslaget under Janne Andersson!
 
 
 
Sedan senaste inlägget så har ett antal svenskar redan startat säsongen poängmässigt, bland annat i CL-, och EL-kvalet. Här är några av de insatserna:
 
Ludvig Augustinsson spelade fram till två mål när hans FCK spelade mot Crusaders.
 
Mikael Lustig gjorde mål för Celtic mot Lincoln.
 
I EL-kvalet så bidrog Kristoffer Olsson med en målgivande passning när Midtjylland vann mot Vaduz.
 
I övrigt så har det blivit en del poäng i nystarten av den danska ligan, m.m. men jag väljer att bara ta upp dessa tre händelser. Vilka svensklag som till slut spelar gruppspel i europa-turneringarna tar jag upp när det är klart.
 
 
 
Det var allt för det här inlägget. Det är väldigt kul att komma igång igen med sidan. Det är en mycket spännande säsong som väntar och vi kan bara hoppas att fler spelare lyckas sätta spår i Europa, bortsett från en viss Ibrahimovic. Närmast väntar OS och jag kommer förmodligen lägga upp analysvideor efter gruppspel och eventuella slutspelsmatcher. Ni får som vanligt komma med kommentarer kring allt jag skriver. Tack för att ni läste!
 
/Leo

Kommentera inlägget här: