Om: OS-fiaskot, Zlatans start i United och några andra utmärkande prestationer

Allmänt
Ja, det har hänt en del på dessa två veckor som har varit sedan förra inlägget. OS-landslaget har åkt ur turneringen, svensklag har visat upp sig i europacuperna och självklart så har Ibrahimovic gjort mål igen.
 
Jag börjar dock med att skriva om dem tråkiga händelserna. I förra inlägget så skrev jag att jag varväldigt spänd på att se OS-truppen spela och tog den elva jag ville se i mästerskapet. Tyvärr så blev mina förhoppningar rejält grusade då de bara tog en poäng (2-2 mot Colombia, övriga resultat var 0-1 förluster mot Japan och Nigeria). Spelet såg dessutom nästan likadant ut i alla matcher. Det såg ut som ett lag med stor bollskicklighet som fått alldeles för lite tid tillsammans och som dessutom såg väldigt "trötta" ut fysiskt. Anledningen till uttåget var då förmodligen att Håkan inte fick tillräckligt med tid för att sätta ett grundspel, men också att vårt mittfält underpresterade. Khalili, Fransson och Quaison gjorde alla tre väldigt dåliga matcher.
 
Sedan så kan man i slutändan glädjas åt att ha sett Sverige på "den stora scenen" igen eftersom att det var hela 10 år sedan vi spelade tävlingsmatcher mot lag utanför Europa. Astrit Ajdarevic, Andreas Linde och Mikael Ishak var spelarna som visade mest ur positiv synvinkel.
 
När jag ändå skriver lite om det landslagsmässiga så kan jag även nämna att Kim Källström och Janne Andersson har sommarpratat.
 
 
Samtidigt som det unga landslaget med spelare för framtiden åkte hem från Rio så gjorde vår legendar och bäste målskytt sina första tävligsmatcher för sitt lag...
Självklart så slutade det med inget annat än succé. Två matcher spelade han -  och två mål blev det.
 
Det första kom i Community Shield mot Leicester. En match som slutade 2-1 efter att Zlatans mål blivit det avgörande.
Det andra gjorde han när han satte 2-0 målet mot Bournemouth. Matchen slutade 3-1.
 
 
Det börjar närma sig gruppspel i europa-turneringarna och förutom möjligheten att se IFK Göteborg där så finns det en del svenskar som ser ut att få spela i dessa fina cuper. Några händelser i kvalet under de föregående två veckorna var:
 
 
I ligaspelet så fortsätter Danmark att vara platsen där proffsen levererar. Det beror i och för sig mycket på att de andra länderna inte startat sina ligor än. Men de som har gjort mål och assist i de ligor som dragit igång är bland andra de tidigare Helsingborg-backarna Markus Holgersson (ett mål) och Joseph Baffo (en assist), landslagsaktuella Erik Johansson och dessutom Pontus Wernbloom. Här är några länkar till dessa händelser och några till:
 
Viktor Lundberg lyckades hitta nätet två gånger om när anfallskollegan Ishak varit i Brasilien. Det första mot Horsens och det andra mot Viborg. 
Erik Johansson satte som sagt sitt första mål i FCK-tröjan när de besegrade Johan Dahlins och Kristoffer Olssons Midtjylland senast. 
Och sist men inte minst så väljer jag att ta upp Pontus Wernblooms assist till det enda målet för CSKA mot Orenburg. 
 
 
 
Det var allt för det här inlägget. Det är väldigt kul att komma igång igen med sidan. Nästa inlägg kommer med stor sannolikhet att innehålla vilka svensklag som vi får se i EL-, och CL-gruppspelen samt Janne Anderssons första trupp. Ni får som vanligt komma med kommentarer kring allt jag skriver. Tack för att ni läste!
 
/Leo

Kommentera inlägget här: