Inför: Turkiet-Sverige, träningsmatch

Allmänt
Match: Turkiet - Sverige
Typ: Träningsmatch
Plats: Antalaya Stadium
Tid: Imorgon, torsdag 24/3 kl. 20.30
TV: TV 4
 
Sverige:
Det är dags för landskamper igen, de första riktiga landskamperna för 2016! Detta blir ett händelserikt år för oss då det är EM, OS och nystart med VM-kval. Det är bara att hoppas att det kan bli ett år att minnas en lång tid framöver. Denna samling är också den sista innan det är dags för Hamrén att ta ut EM-truppen.
 
Detta är truppen som Erik Hamrén har tagit ut till matcherna mot Turkiet och Tjeckien:

Målvakter:

Andreas Isaksson, Kasimpasa
Johannes Hopf, Genclerbirligi
Robin Olsen, PAOK

Backar:

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn
Martin Olsson, Norwich
Alexander Milosevic, Hannover 
Erik Johansson, Gent
Mikael Lustig, Celtic
Andreas Granqvist, Krasnodar
Victor Nilsson Lindelöf, Benfica
Emil Salamonsson, IFK Göteborg

Mittfältare:

Jimmy Durmaz, Olympiacos
Albin Ekdal, Hamburg
Emil Forsberg, RB Leipzig
Oscar Hiljemark, Palermo
Kim Källström, Grasshoppers
Sebastian Larsson, Sunderland
Oscar Lewicki, Malmö FF
Pontus Wernbloom, CSKA Moskva
Erkan Zengin, Trabzonspor

Anfallare:

Marcus Berg, Panathinaikos
Emir Kujovic, IFK Norrköping
Zlatan Ibrahimovic, PSG (spelar inte mot Turkiet)
John Guidetti, Celta Vigo
 
Kommentarer:
Jag tycker att det är en väldigt bra trupp, särskilt på grund av att han bytte ut Antonsson mot Lindelöf Nilsson, dock så finns det (som vanligt med Hamréns trupper) några spelarval som man kan ifrågasätta. Till exempel så tycker jag att det är konstigt att Sebastian Larsson är med, med tanke på att han knappt spelat i Sunderland den senaste tiden och att hans offensiva spel har varit under all kritik de senaste åren, men å andra sidan så finns det inte så många alternativ på den kanten. I framtiden så kan möjligen Robin Quaison, Abdul Khalili eller Rasmus Elm vara alternativ. Dessutom så tycker jag att Alexander Gerndt, Sam Larsson och Jakob Johansson har presterat tillräckligt bra de senaste säsongerna (speciellt denna) för att vara med.
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Hopf
Lustig --- Granqvist --- Nilsson Lindelöf --- Augustinsson
Durmaz --- Ekdal --- Lewicki --- Forsberg
Berg --- Guidetti
 
Det här är den elva som Hamrén förmodligen väljer:
 
Hopf
Lustig --- Granqvist --- Nilsson Lindelöf --- Augustinsson
Durmaz --- Källström --- Lewicki --- Zengin
Berg --- Guidetti
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Johannes Hopf vs Robin Olsen:
Båda är i princip lika orutinerade i landslaget. Jag ser dock Johannes som bättre eftersom att han har mer rutin, han har spelat en hel säsong till skillnad från Robin och han är i bättre form.
 
Albin Ekdal vs Kim Källström:
Albin har nyss kommit tillbaka från skada och då är det viktigt att han får speltid och på sätt bättre självförtroende. Kim har spelat mycker mer i landslaget och man vet vad man får av honom.
 
Emil Forsberg vs Erkan Zengin:
Emil är en mycket bättre spelare än Zengin, han har visat mer i landslaget och han har dessutom framtiden för sig.
 
 
 
Turkiet:
Som vanligt så tänker jag inte gå in på vilka spelare de har eller hur de kommer spela, utan jag konstaterar istället att de, precis som oss, har en plats i EM i Frankrike och att det för tillfället är ett kontroveriellt val av spelplats. Huruvida man ska signalera att politiskt mörka krafter har  möjlighet att skrämma upp en så stor plattform som fotbollen är, eller om man ska gå på att säkerheten är av högsta prioritet vill jag inte kommentera. Jag konstaterar istället att SvFF har bedömt det som säkert, de har åkt dit och nu får man bara hoppas att allt ska gå bra. Dock så är det såklart lite konstigt att man står fast vid att den (en TRÄNINGSMATCH) ska spelas och tar då in bland annat 1000 poliser för att garantera säkerheten.
 
 

Avslutningsvis så vill jag plocka ut de tre viktigaste spelarna för Sverige och den spelare som vi ska se upp med.

Leos landslagslejon och en lamaTurk:

Victor Nilsson Lindelöf:
Det är upp till bevis för den hypade mittbacken. Av det han presterat hittills så kommer han förmodligen att visa upp en klarhet sällan skådad, det är så han brukar göra.
 
Marcus Berg:
Vem ska spela bredvid Zlatan? Ingen i den här matchen. Nej, men skämt åsido så är det en fråga som Marcus och John förmodligen måste ge Hamrén svar på under den sista perioden fram till EM.
 
John Guidetti:
Läs ovanstående.
 
---------------------
 
Arda Turan:
Det är Barcelona-spelaren som har mest stjärnglans av turkarna. Han har mest kvalité och han kommer att vara ett rejält hot mot Sverige.

 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. På fredag så kommer ett till avsnitt på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Kommentera inlägget här: