Inför: Ungern - Sverige, vänskapsmatch

Allmänt
Match: Ungern - Sverige
Typ: Vänskapsmatch
Plats: Groupama Arena, Budapest
Tid: Imorgon, tisdag 15\15 kl. 19.45
TV: TV 12
 
Sverige:
I fredags så spelade Sverige den första matchen för samlingen, det blev tyvärr förlust mot Frankrike men de gjorde en mycket bra match. Man har överlag drabbats oerhört mycket av skador kring den här samlingen. Inför så försvann bland andra Marcus Berg och Mikael Lustig och under tiden så har även Karl-Johan Johnsson, Filip Helander och Albin Ekdal åkt hem. Detta innebär såklart ur positiv synvikel att det kan skiftas ännu mer på positioner i vänskapsmatchen som väntar imorgon. 
 
 
 
Det här är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Nordfeldt
Krafth - Granqvist - Jansson - Augustinsson
Rohdén - Hiljemark - Johansson - Larsson
Kiese Thelin - Guidetti
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Nordfeldt
Krafth - Granqvist - Jansson - Wendt
Rohdén - Hiljemark - Jakobsson - Larsson
Kiese Thelin - Nyman
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Ludwig Augustinsson VS Oscar Wendt:
Jag tycker att Ludwig var en av Sveriges bästa spelare mot Frankrike och han borde testas i nästa match också. Wendt är en av Bundesligas bästa ytterbackar men det kanske är så att landslaget inte kommer bli en plats för honom.
 
John Guidetti VS Christoffer Nyman
Anfallsplatsen bredvid Berg är i nuläget hyfsat öppen och jag tycker att John är den bättre av dessa herrar. 
 
 
 
Ungern:
Som vanligt så skriver jag inte ingående hur laget spelar men det man kan konstatera är att de har inlett VM-kvalet på ett likadant sett efter fyra matcher och de har Portugal och Schweiz framför sig.
 
 

Avslutningsvis så vill jag plocka ut de tre viktigaste spelarna för Sverige och den spelare som vi ska se upp med.

Leos landslagslejon och entt lamag: 

Kristoffer Nordfeldt:
Han är bänknotare i Swansea och blev inkallad efter K-J:s skada, därför så måste han verkligen ta varje chans han får att leverera. Jag tycker att han är den bästa målvakt vi har just nu och hoppas därför att han spelar.
 
Marcus Rohdén:
Han befinner sig i en liknande situation som Kristoffer i klubblaget och måste visa sina kvaliteér. Han är en slitstark mittfältare och om han levererar några matcher på högerkanten så är det faktiskt en plats där konkurrensen är lägst.
 
Isaac Kiese Thelin:
Anfallaren var otroligt viktig i U-21 EM 2015 och har sedan dess inte varit helt lyckad. Han kanske behöver byta klubb för att det ska lossna, men faktum är att så länge han blir inkallad till landslaget så kan han spela till sig en roll i laget.
 
------------------------
 
Ungern:
Vi har mött Ungern väldigt många gånger i modern tid och har många fina minnen. De är just nu ett lag som står högt upp sett till sin förmåga. Det blir en tuff match!
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. På onsdag så kommer ett till avsnitt på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och kommad synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Ingen har kommenterat än bli den första!