Inför: Sverige - Bulgarien

Allmänt
Match: Sverige - Bulgarien
Typ: VM-kvalmatch
Plats: Friends Arena
Tid: Imorgon, måndag 10/10 kl. 20.45
TV: Kanal 5
 
Sverige:
I fredags så spelade Sverige den första matchen för den samlingen, mot Luxemburg borta. Matchen vann man efter ett mål av Mikael Lustig. Spelet såg helt okej ut och man vann välförtjänt. Nu väntar den tredje VM-kvalmatchen hemma mot Bulgarien. Innan dess så ska vårt U21-landslag spela sista matchen i gruppspelet mot Kroatien. Vinner man är man i EM och förlorar man så är det med stor sannolikhet slutspelat. 18.45 på tv12. Missa inte detta! 
 
 
 
Men hursomhelst med den senaste matchen i åtanke så vill jag ha denna starelva mot Bulgarien:
 
Johnsson
Lustig - Granqvist - Nilsson Lindelöf - Olsson
Durmaz - Ekdal - Hiljemark - Forsberg
Berg - Guidetti
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig - Granqvist - Nilsson Lindelöf - Olsson
Durmaz - Ekdal - Hiljemark - Forsberg
Berg - Toivonen
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Johnsson VS Olsen:
"Karl-Johan var danska ligans bästa spelare, har nyss tagit ett till kliv i klubbkarriären och har länge varit en av mina personliga favoritmålvakter. Olsen misslyckades i en ärligt talat dålig liga (den grekiska) och känns som en målvakt som inte "vinner matcher" på egen hand. I den här diskussionen så vill jag också tillägga att jag föredrar Nordfelt framför dessa två. Det finns en anledning till att han spelar (eller åtminstone tillhör en klubb) på högst nivå av alla målvakter just nu." Detta skrev jag inför första matchen. Sedan fick jag äta upp mina ord då Robin Olsen i princip vann matchen mot Holland på egen hand. Mot Luxemburg gjorde han sedan det han skulle. Sedan dess så har han också varit i bäst form. Trots detta så tror jag att vi kommer att vara ett bättre landslag med en Johnsson eller Nordfeldt i mål.
 
Guidetti VS Toivonen:
Jag tycker inte att John har visat upp sig till 100% än och han har sämre form än Ola, dock så tycker jag att Berg-Guidetti känns hyperintressant om man ser det långsiktigt. Han borde få chansen även i den andra oktober-matchen.
 
 
 
Bulgarien:
Som vanligt så hänvisar jag till andra sportsidor om ni vill lära er mer om motståndet. Det jag väljer att nämna är istället det faktum att Bulgarien har inlett detta kval med en vinst och en förlust med 5-8 i målskillnad.
 
 
 

Avslutningsvis så vill jag plocka ut de tre viktigaste spelarna för Sverige och den spelare som vi ska se upp med.

Leos landslagslejon och entt lamag:

Jimmy Durmaz:
Jag utnämnde honom till matchens lama senast (delat med Oscar Hiljemark), och har nu skyhöga förväntningar på att Jimmy visar att hans formtopp i Toulouse även kan sprida sig till hans prestationer i landslaget.
 
Oscar Hiljemark:
Palermo-proffset är en av de bästa tvåvägsmittfältarna som vi har fått fram i Sverige. Jag hoppas att han kan skina nu mot Bulgarien.
 
Marcus Berg:
Det går inte att han fortsätter missa halvchanser som mot Luxemburg. För att halvchanser är kanske allt han får. Vi behöver hans målskytte! 
 
---------------------------
 
Laget:
Det är svårt att ta ut farliga spelare för sådana här motstånd men om de levererar lagmässigt så kan de ofta störa.
 
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. På tisdag så kommer ett till avsnitt på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Ingen har kommenterat än bli den första!