Inför: Luxemburg - Sverige

Allmänt
Match: Luxemburg - Sverige
Typ: VM-kvalmatch
Plats: Josy Barthel stadion
Tid: Imorgon, fredag 6/10, kl. 20.45
TV: Kanal 5
 
Sverige:
Sverige spelade sin första VM-kvalmatch, tillika första match under Janne Andersson, för en månad sedan då de spelade 1-1 hemma mot Holland. Min analys av den matchen var bland annat att det var ett bra resultat men att spelmässigt lämnade en hel del att önska. Nu är det dags att möta de små nationerna i gruppen. Nämligen Luxenburg och Bulgarien. Här är den truppen som ska ta sex poäng i dessa oktober-matcher:
 
Målvakter:
 
Robin Olsen, FC Köpenhamn
Patrik Carlgren, AIK
Karl-Johan Johnsson, Guingamp
 
Backar:
 
Andreas Granqvist, Krasnodar
Victor Nilsson Lindelöf, Benfica
Mikael Lustig, Celtic
Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach
Martin Olsson, Norwich
Pontus Jansson, Leeds
Emil Krafth, Bologna
Filip Helander, Bologna
 
Mittfältare:
 
Emil Forsberg, RB Leipzig
Albin Ekdal, Hamburg
Oscar Hiljemark, Palermo
Jimmy Durmaz, Toulouse
Victor Claesson, IF Elfsborg (ersatte Sam Larsson, Heerenveen)
Alexander Fransson, Basel
Marcus Rohdén, Crotone
 
Anfallare:
 
Marcus Berg, Panthinaikos
John Guidetti, Celta Vigo 
Ola Toivonen, Toulouse
Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig
 
Kommentarer:
Det är i stort sett samma trupp som inför Hollandsmatchen, bortsett från att Martin Olsson och Ola Toivonen tar tillbaka sina platser och på så vis ersätter Niklas Hult och Emir Kujovic. Sedan så skulle Sam få chansen också, men som vanligt när det gäller såna här tillfällen så blir han skadad istället. Annars så finns det inte så mycket att kommentera kring Jannes val. Spelarna är hyfsat formstarka och man ska vinna mot Luxenburg och Bulgarien oavsett vilka som är med.
 
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Johnsson
Lustig - Granqvist - Nilsson Lindelöf - Olsson
Durmaz - Ekdal - Hiljemark - Forsberg
Berg - Guidetti
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig - Granqvist - Nilsson Lindelöf - Olsson
Durmaz - Ekdal - Hiljemark - Forsberg
Berg - Guidetti
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Johnsson VS Olsen:
"Karl-Johan var danska ligans bästa spelare, har nyss tagit ett till kliv i klubbkarriären och har länge varit en av mina personliga favoritmålvakter. Olsen misslyckades i en ärligt talat dålig liga (den grekiska) och känns som en målvakt som inte "vinner matcher" på egen hand. I den här diskussionen så vill jag också tillägga att jag föredrar Nordfelt framför dessa två. Det finns en anledning till att han spelar (eller åtminstone tillhör en klubb) på högst nivå av alla målvakter just nu." Detta skrev jag inför första matchen. Sedan fick jag äta upp mina ord då Robin Olsen i princip vann matchen mot Holland på egen hand. Sedan dess så har han också varit i bäst form. Trots detta så tror jag att vi kommer att vara ett bättre landslag med en Johnsson eller Nordfeldt i mål.
 
 
 
Luxenburg:
Om ni vill veta mer om motståndarna så rekommenderar jag andra medier. Det jag väljer att ta upp är det faktum att de inledde VM-kvalet med en 4-3 förlust mot Bulgarien.
 
 
 

Avslutningsvis så vill jag plocka ut de tre viktigaste spelarna för Sverige och den spelare som vi ska se upp med.

Leos landslagslejon och entt lamag

Martin Olsson:
Det är nu väldigt viktigt för de vänsterbackar som får spela den närmsta tiden att de verkligen presterar, i och med att laget ska spelas ihop och med tanke på konkurrensen. Dessutom så är det viktigt att Martin är i form offensivt mot en nation som Luxenburg.
 
Albin Ekdal:
Hamburg-proffset har alltid varit en spelare som jag har tyckt om. Han har dock aldrig visat upp sig som en stöttesspelare och stjärna. Det ska bli spännande att se hur han tar för sig under Jannes ledning.
 
John Guidetti:
Marcus gjorde mål senast och är väl den anfallare som jag tror kommer att prestera bäst inom de närmsta 5 åren i landslaget. Frågan är om John kan bilda en drömduo eller om den platsen kommer att vara öppen?
 
-------------------
 
Laget:
Det är svårt att ta ut farliga spelare för sådana här motstånd men om de levererar lagmässigt så kan de ofta störa.
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. På lördag så kommer ett till avsnitt på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Kommentera inlägget här: