Inför: Sverige - Holland, VM-kval

Allmänt
Match: Sverige - Holland
Typ: VM-kvalmatch
Plats: Friends Arena
Tid: Imorgon, tisdag 6/9 kl. 20.45
TV: Kanal 5
 
Sverige:
 
Nu är det äntligen dags för en nystart i A-landslaget. Efter många år av dålig orginisation, ojämna prestationer och slutligen ett EM-fiasko så har Erik Hamrén lämnat. Med ett U21-EM guld färskt i tankarna så kliver den nya förbundskaptenen in i hetluften direkt. En VM-kvalmatch mot historiskt starka Holland blir hans första test. Detta är Janne Anderssons första trupp, vilken ska möta Holland i en VM-kvalmatch den 6:e.
 
Målvakter:
 
Robin Olsen, FC Köpenhamn
Patrik Carlgren, AIK
Karl-Johan Johnsson, Guingamp
 
Backar:
 
Andreas Granqvist, Krasnodar
Victor Nilsson Lindelöf, Benfica
Mikael Lustig, Celtic
Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach
Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn
Pontus Jansson, Leeds
Emil Krafth, Bologna
Filip Helander, Hellas Verona
 
Mittfältare:
 
Emil Forsberg, RB Leipzig
Oscar Hiljemark, Palermo
Jimmy Durmaz, Toulouse
Oscar Lewicki, Malmö FF
Alexander Fransson, Basel
Niklas Hult, Panathinaikos
Marcus Rohdén, Crotone
Viktor Claesson, IF Elfsborg
 
Anfallare:
 
Marcus Berg, Panthinaikos
John Guidetti, Celta Vigo 
Emir Kujovic, Gent
Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig
Isaac Kiese Thelin, Bordeaux
 
Kommentarer:
Självklart så är det spännande att följa denna nystart av Sveriges landslag, trots att det är utan vår bästa målskytt genom tiderna. Däremot så är den första truppen en ganska svag signal om vart det kommer leda. Det ser man främst genom att Janne tog ut ungefär 2/3 av spelarna som var fasta innan och den sista 1/3 spelare som antingen han eller hans assisterande redan känner. Därför så är det inte heller lönt att diskutera valen som han har gjort.
 
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Johnsson
Lustig - Granqvist - Nilsson Lindelöf - Wendt
Rohdén - Hiljemark - Lewicki - Forsberg
Berg - Guidetti
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig - Granqvist - Nilsson Lindelöf - Wendt
Rohdén - Hiljemark - Fransson - Forsberg
Berg - Guidetti
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Johnsson VS Olsen:
Karl-Johan var danska ligans bästa spelare, har nyss tagit ett till kliv i klubbkarriären och har länge varit en av mina personliga favoritmålvakter. Olsen misslyckades i en ärligt talat dålig liga (den grekiska) och känns som en målvakt som inte "vinner matcher" på egen hand. I den här diskussionen så vill jag också tillägga att jag föredrar Nordfelt framför dessa två. Det finns en anledning till att han spelar (eller åtminstone tillhör en klubb) på högst nivå av alla målvakter just nu.
 
Lewicki VS Fransson:
Visst, MFF-spelaren har en nedåtstigande formkurva. Visst, Fransson hyllas av många och är såklart en stor talang. Samtidigt så ska man inte underskatta tryggheten som finns mellan de båda Oscar och den lilla rutinen Lewicki har mer av än Fransson sett till deras karriärer. Sen kan jag tillägga att Albin Ekdal är given egentligen.
 
 
 
Holland:
Jag kommer som vanligt inte att ge er så mycket information kring motståndarlaget, denna gång beror detta till viss del på att även de är i en period av förnyelse. Förutom det så kan man konstatera att landets fotboll drabbats av den värsta krisen på många, många år.
 
 

Avslutningsvis så vill jag plocka ut de tre viktigaste spelarna för Sverige och den spelare som vi ska se upp med.

Leos landslagslejon och en lamaholländare:

Andreas Granqvist:
Han är vår nya lagkapten och detta är första matchen som han ska bära bindeln. Har såklart förtjänat det förtroendet men konkurrensen är stenhård och han måste visa framfötterna konstant.
 
Oscar Hiljemark:
Palermo-proffset är en mittfältare som har väldigt många egenskaper som gör så att han är helt rätt spelare att bygga ett lag kring. Om han inte är en av de bästa mot Holland såhär i början på den nya eran så blir jag både förvånad och lite besviken.
 
Marcus Berg:
Berg har levererat på en bra nivå både i landslaget och i klubblaget de senaste åren och nu när allt är nytt så hoppas jag att han kan ta rollen som skyttekung.

------------------

Laget:

De må han en kris just nu men det är ett lag som mycket väl kan vinna över oss med 5-0.

 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. På onsdag så kommer ett till avsnitt på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

 
Ingen har kommenterat än bli den första!