Skyttekungarna och assistkungen fortsätter leverera - så har det gått sedan senast.

Allmänt
Ytterligare en månad har passerat av fotbollssäsongen. Våra sex hetaste svenskar har fortsatt att producera poäng, och dessutom så har vi nått änu längre i cuperna runtom i Europa. Svensklagen är i allra högsta grad med på den fronten. Sist men inte minst så har det skett en väldigt, väldigt tråkig sak... 
 
Som sagt så har de sex bästa poängmakarna Berg, Forsberg, Armenteros, Larsson, Nyman och Zlatan visat framfötterna återigen. Detta och några fler poäng får ni här:
 
 
Fem poäng (fyra assist och ett mål) kom från Emil Forsberg fötter. Ett mål och en assist I 4-0 segern mot Darmstadt, två assist i 2-3 segern mot Mainz samt en assist när de mötte både  Leverkusen och Freiburg.
I Tyskland så lyckades Christopher Nyman sätta två mål i den senaste matchen mot Bochum.
I 2. Bundesliga så kan man för övrigt notera att det kan utvecklas så att fyra lag hamnar på samma poäng efter måndagens möte, Union Berlin - Stuttgart. Förhoppningsvis så tar Hedlunds Union och Baffos & Nymans Braunschweig direktplatserna.
 
Samuel och Sam stod för fem respektive fyra poäng vardera. Armenteros gjorde 3-1 i 4-1 segern mot Larssons Heerenveen (Kristoffer Petersson satte 4-1). Firma Samuel - "Kris" gjorde också mål i 4-1 mot GA Eagles (Samuel gjorde två). Två mål var också utfallet för honom i den senaste mathcn när Zwolle stod för motståndet.
Sam Larsson passade fram till mål mot Sparta Rotterdam och Ajaz. Mål blev det för hans del när de mötte Vitesse och Willem ll Tyvärr så är både Heerenveen och Heracles precis utanför platserna som genererar i matcher om Europa League playoff nästa säsong. De är två resp. fem poäng ifrån med två matcher kvar av ligan.
 
Marcus Berg bidrog under den här perioden genom att avgöra 2-3 mötet mot Ajdarevic & Johansons AEK (två mål i matchen) för att i matchen efter sätta ett avgörande straffmål när Panionios besegrades. 
Lagkamraten och landsmannen Molins iklädde sig hjäterollen i den senaste segern (1-0) mot Atromitos.
Bortsett från förlusten mot rivalen och landsmännen så har Jakob Johansson varit i händelsernas centrum bland annat när han assisterade till 3-0 målet när de slog Kerkyra med 5-0.
 
Nu till tråkiga nyheter. I EL-matchen mellan United och Anderlecht så blev Zlatan allvarligt skadad. Tråkigt nog så rör det sig om en korsbandsskada, han blir alltså borta länge och det kan vara så att detta ger ett bittert slut på den fantastiska karriären som jag och många andra har följt så noga. Åtminstone sett till spel på den absoluta toppnivån .
I England så kan man förutom det, samt fina utmärkelser/nomineringar för både Zlatans och Potus Janssons del (årets lag bl.a.) notera att den långe superstjärnan hann med att måla mot Everton (1-1)  och mot "Sebs" Sunderland (3-0), då han också bidrog med en målgivande passning. Man U har för övrigt väldigt fin form för tillfället.
Från Championship så hämtar jag Marcus Olssons assist i 4-2 vinsten mot Fulham.
 
Två spelare producerade i Ryssland resp. Schweiz.
Andreas Granqvist passade fram till målet när Krasnodar vann mot Emil Bergströms klubb Kazan med 1-0.
Pontus Wernbloom satte bollen i nät själv när det var dags för CSKA att ställas mot Krasnodar. Matchen slutade 1-1.
I Schwiez och för Basels del så har Alexander Fransson har stått för ett mål i cupen mot Winterhur (1-3), och en assist i 4-0 matchen mot Lausanne
Nyss nämnde Bergström är ju utlånad till Grasshoppers. För hans del blev den en poäng när han la upp bollen för Dabbur i mötet mot St. Gallen.
 
 
I övrigt så har jag dessa fakta att bjuda på:
  • I EL så hade John Guidetti show när Celta vann över Genk med 3-2, Han bidrog med ett mål och assist. De möter nu Zlatans United i semi-finalen. 
  • I cuperna i övrigt så är dessa lag kvar i slutskedet:
Karl Johans Guingamp är i semi mot Angers i franska cupen
Svensklagen AEK och Panathinaikos vann detförsta av två semi-finalmöten i grekiska cupen
Mattias Johansson och Muamer Tankovic AZ är i final i den holländska cupen
Hrgotas Frankfurt möter Wendts Gladbach i den tyska cupen i ett semi-final möte imorgon.
Franssons Basel är i final mot Sion i den schweiziska cupen.
 
 
Till sist så ger jag er "SveSky-ligan":
 Marcus Berg, 21 mål (två assist), grekiska Super League
Samuel Armenteros, 18 mål (en assist), holländska Eredivisie
Zlatan Ibrahimovic, 17 mål (fem assist), engelska Premier League
Christopher Nyman,10 mål (en assist), tyska 2.Bundesliga
Sam Larsson 9 mål (11 assist), holländska Eredivisie
Emil Forsberg, 8 mål (15 assist), tyska Bundesliga
 
 
 
Det var allt för det här inlägget! Nästa kommer om ungefär en månad. Till dess så får ni gärna komma med kommentarer och frågor kring allt som jag skriver här eller om fotboll i allmänhet!
 
/Leo
Ingen har kommenterat än bli den första!