Inför: Bulgarien - Sverige, VM-kval

Allmänt
Match: Bulgarien - Sverige
Typ: VM-kvalmatch
Plats: Vasil Levski Stadion
Tid: Imorgon, torsdag 31/8 kl. 20.45
TV: Kanal 5
 
Sverige:
Landslaget är igång igen! Det var länge sedan Sverige hade så god form som nu och spelade så bra som de gör. Senaste samlingen var dessutom näst intill succéartad. Vinst mot Frankrike alltså och analys efter den matchen (samt alla andra matcher under Janne Anderssons ledning) hittar ni här. Nu leder man gruppen efter fyra vinster, en oavgjord och en förlust. Man gör detta med likadan poängskörd som Frankrike, men med bättre målskillnad. Just de här matcherna som väntar mot Bulgarien respektive Vitryssland ska man bara beta av enkelt. Sex poäng och minst fyra mål bättre målskillnad. Förväntningarna ska vara sådana! Det ska inte vara omöjligt och det är den här truppen som ska ordna det:
 
Målvakter:
Robin Olsen, FC Köpenhamn
Kristoffer Nordfeldt, Swansea
Karl-Johan Johnsson, Guingamp
 
Backar:
Andreas Granqvist, Krasnodar
Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Mikael Lustig, Celtic
Martin Olsson, Swansea
Pontus Jansson, Leeds
Emil Krafth, Bologna
Filip Helander, Bologna
Ludwig Augustinsson, Werder Bremen
 
Mittfältare:
Emil Forsberg, RB Leipzig
Albin Ekdal, Hamburg
Alexander Fransson, Basel
Marcus Rohdén, Crotone
Jimmy Durmaz, Toulouse
Gustav Svensson, Seattle
Victor Claesson, Krasnodar
Sebastian Larsson, Hull
Jakob Johansson, AEK Athen
 
Anfallare:
Marcus Berg, Al-Ain
Samuel Armenteros, Heracles
Ola Toivonen, Toulouse
Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig
 
Kommentarer:
Inga direkta överraskningar. det kommer förmodligen att bli samma 13-14 spelare som får chansen som det brukar vara. Utfyllnadspelarna varierar smått för varje uttagning. Det har ju som bekant varit ett uppehåll sett till ligorna vilket såklart leder till att det är svårt att argumentera för andra spelare. Allsvenska spelare som gör det bra brukar väldigt sällan göra större avtryck i landslaget. Särskilt inte om de är helt nya. Gustav Svensson har spelat bra för Seattle i MLS, de leder ligan och han har stått för tre assist och ett mål såhär långt. Han är en duktig spelare och har varit med förut så att jag sätter inget frågetecken där, även fast Hiljemark aldrig gjort bort sig i landslaget.
 
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Nordfeldt
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Olsson
Claesson -- Johansson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Augustinsson
Durmaz -- Johansson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Nordfelt VS Olsen:
Jag har alltid gillat Kristoffer och det finns en anledning till att han nått högst nivå av alla svenska målvakter vi har. Han spelar förvisso väldigt sällan men det är mycket på grund av att han inte fått chansen kontinuerligt (har aldrig fått starta två matcher i följd). Robin hade en mycket bra säsong med många hållna nollor och har inte gjort bort sig så pass mycket i landslaget att en petning skulle vara berättigad.. Jag tror dock att hans framgång har mycket att göra med att han har ett otroligt samspelt och organiserat försvar framför sig i FCK.
 
Olsson VS Augustinsson:
Jag har alltid tyckt att Olsson varit en av de bästa i landslaget och var framför allt det under Hamrén. Därför tycker jag inte att han ska bli petad än. Augustinsson kommer förmodligen nå en höjd högre sett till karriären och hans defensiva kvaliteér är snäppet vassare, men i dessa landskamper spelar defensiven ingen roll och jag tycker som sagt att vi ska ha Martin bakom Forsberg.
 
Claesson VS Durmaz:
Jimmy Durmaz gjorde mål mot Frankrike senast och har likvärdig form (alltså mycket stark) som Viktor, Dock så har han innan dess sällan presterat tillräckligt. Viktor var matchens lejon när vi vann mot Portugal och det borde ha gett tre-fyra startmatcher till.
 
 
 
Bulgarien:
Jag tänker som vanligt inte ge er någon vidare ingående information kring motståndet. Bara det faktum att det står på nio poäng (fyra poäng bakom oss) räcker, Förhoppningsvis så är avståndet sju poäng på fredag.
 
 

Avslutningsvis så vill jag plocka ut de tre viktigaste spelarna för Sverige och den spelare som vi ska se upp med.

Leos landslagslejon och entt lamag:

Victor Nilsson Lindelöf:
Vår yngsta, tillika mest lovande landslagsman spelar inte i klubblaget just nu. Därför skulle det inte skada om han sticker ut i landskamperna nu. Dessutom så måste vi hålla tätt...
 
Marcus Berg:
Detta också med tanke på målskillnaden och där räknas såklart också mål gjorda. Det ska framför allt Marcus bidra med. Han måste fortsätta att vara bästa anfallare, med tanke på att ingen har full koll på vad som händer i Förenade Arabemiraten. Platsen jagas av många anfallare ute i Europa nu. Guidetti (skadad just nu), Armenteros, Gerndt, Nyman, Ishak, Hrgota, ja listan kan göras lång.
 
Ola Toivonen:
Även Toivonen som fram till nu inte ens haft en klar plats är pressad. Samarbetet herrarna emellan känner alla till. Hur många mål blir det?
 
--------------------------
 
Bulgarien:
Som vanligt när det gäller de mindre nationerna så gäller det att var på topp och ta sig genom hela laget innan man säkrat vinsten. Motståndets (tydligen nyslipade) kollektiv måste brytas ned.
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. På fredag så kommer ett till avsnitt på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Ingen har kommenterat än bli den första!