Inför: U21-EM

Allmänt
Det är nu dags för Sverige att försvara U21-EM guldet! Turneringen spelas mellan den 16 och den 30 i Polen. För att ta sig förbi gruppen så måste man få resultat mot England, Slovakien och just värdlandet Polen. Sedan kan nationer som Tyskland, Italien, Spanien och 2015-finalisterna Portugal vänta i slutspelet. Hur långt leder Håkan Ericsson oss den här gången?
 
Sverige:
Det svenska landslaget tog sig till mästerskapet genom att gå 10 matcher obesegrade (sju segrar och tre oavgjorda) i en grupp som även inneöll bl. a Spanien och Kroatien. Som vanligt när det gäller U21-landslag så har många spelare kommit och lämnat truppen. Bästa svensk sett till hela kvalet var lagkaptenen Kristoffer Olsson. Han stod bland annat för tre mål och sex assist. Bortsett från honom så har vi väldigt många skickliga spelare som mycket väl kan visa framfötterna under den här halva månaden. Men om vi ska nå längre än gruppspel så måste Håkans förmåga att anpassa spelidé, startelva och få ur allt ifrån sina mannar synas ännu mer. Här är truppen som ska göra det:
 
Målvakter:
Tim Erlandsson, AFC Eskilstuna
Anton Cajtoft, J-Södra
Pontus Dahlberg, IFK Göteborg

Försvarare:
Franz Brorsson, Malmö FF
Jacob Une Larsson, Djurgården
Filip Dagerstål, IFK Norrköping
Joakim Nilsson, Elfsborg
Linus Wahlqvist, IFK Norrköping
Adam Lundqvist, Elfsborg
Isak Ssewankambo, Molde
Pa Konate, Malmö FF

Mittfältare:
Simon Tibbling, Groningen
Alexander Fransson, Basel
Kristoffer Olsson, AIK
Muamer Tankovic, AZ
Melker Hallberg, Kalmar
Kerim Mrabti, Djurgården
Niclas Eliasson, IFK Norrköping
Joel Asoro, Sunderland
Amin Affane, AIK
 
Anfallare:
Carlos Standberg, Club Brügge
Gustav Engvall, Djurgården (utlånad från Bristol City)
Pawel Cibicki, Malmö FF
 
 
Här är startelvan samt ersättarna som jag vill se under turneringen:
 
Cajtoft
Wahlqvist - Une Larsson - Dagerstål/Brorsson - Lundqvist
Tibbling - Olsson - Hallberg/Fransson - Tankovic/Eliasson
Engvall - Strandberg/Cibicki
 
Här är spelarna som jag tror att Ericsson satsar på:
 
Cajtoft
Wahlqvist - Une Larsson - Dagerstål/Brorsson - Lundqvist
Tibbling - Olsson - Hallberg/Fransson - Tankovic
Engvall - Strandberg/Cibicki
 
Som jag skrev i en tidigare text så brukar bara runt 13-15 spelare få speltid i EM och dessa är de jag vill se och de jag tror kommer få chansen.
 
 
Motståndet:
Om ni vill veta mer om alla motståndare så föreslår jag andra medier. Jag vill däremot tydliggöra att det handlar om ett mästerskap med de flesta av Europas bästa unga lirare. Det ska alltså inte förvåna någon om det blir respass redan i gruppspelet.
 
 
Den primära ingridiensen:
I den här delen av inför-rapporter så brukar jag ta ut de viktigaste spelarna för Sveriges del och de vi ska se upp med. Istället för detta så vill jag än en gång poängtera att det hänger på vår förbundskapten och hans stab om vi ska rada upp segrarna.
Det är tyvärr sista tiden under hans ledning. Jag hoppas att han toppar allt med en till framgång. Det finns mängder av stunder som tyder på briljans i hans ledarskap så som perfekt bemötande efter missnöje hos spelare, bragdmatch efter bragdmatch och fingertoppskänsla när det gäller allting m.m. Alla som spelar är självklart viktigast, det är dock inget tvivel om att det är han som knyter ihop trådarna.
 
 
 
Det var allt för det här inlägget, nu återstår bara att bänka er framför TV-apparaterna, slå på discoverys kanaler och se vart de bär. Jag kommer att lägga upp analysvideor på Youtube efter gruppspelet, ev. semi och ev. final. Efter mästerskapet så kommer en krönika om Ericssons tid upp publiceras här på sidan. Ni får som vanligt kommentera och ställa frågor kring allt som sker inom fotbollen.
 
/Leo

Kommentera inlägget här: