Inför: Portugal - Sverige, vänskapsmatch

Allmänt
Match: Portugal - Sverige
Typ: Vänskapsmatch
Plats: Estádio dos Barreiros
Tid: Imorgon, tisdag 28/3 kl. 20.45
TV: TV 4
 
Sverige:
Den första matchen den här samlingen spelades i lördags mot Vitryssland, och slutade 4-0. Analys av den matchen finner ni här. Nu väntar de regerande EM-mästarna Portugal på bortaplan. Janne Andersson väljer att testa de övriga spelarna i den matchen och det ska bli spännande att se hur vi står upp mot ett starkt motstånd. Senast mot Frankrike så såg det som bekant väldigt bra ut.
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Johsson
Krafth -- Granqvist -- Helander -- Hult
Claesson -- Johansson -- Ekdal -- Sam Larsson
Kiese Thelin - Berg
 
Det här är den elva som Andersson har valt:
 
Johsson
Krafth -- Granqvist -- Helander -- Hult
Claesson -- Johansson -- Seb. Larsson -- Sam Larsson
Kiese Thelin - Nyman
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Ekdal och Berg VS Seb.Larsson och Nyman:
Jag har inget emot att Janne roterar laget, snarare tvärtom. Jag har inte heller något emot "Seb" eller "Totte". Det jag menar på är bara att det vore klokt att behålla den starka centrallinjen som vi har i Granen-Ekdal-Berg. När vi möter så starkt motstånd som Portugal så hade det varit bättre att ha den tryggheten också.
 
 
 
Portugal:
Som vanligt så tänker jag inte ger er någon vidare ingående research om motståndarlaget. Det jag väljer att informera om är istället det faktum att de inlett gruppspelet med fyra vinster och en förlust (0-2 mot gruppettan Schweiz) samt att de kommer från en 3-0 seger mot Ungern.
 
 

Avslutningsvis så vill jag plocka ut de tre viktigaste spelarna för Sverige och den spelare som vi ska se upp med.

Leos landslagslejon och entt lamag:

Filip Helander:
När man bara får spela enstaka matcher, vilket fallet är när man konkurrerar med vårt mittbackslås, så måste man göra intryck när man väl får spela!
 
Viktor Claesson
Han är en av vår mest formstarka spelare, högerkanten är fortsatt helt öppen att lägga beslag på. Ge oss en succématch Viktor!
 
Isaac Kiese Thelin:
Det är en perfekt match för en av Sveriges bästa targetspelare. Platsen bredvid Berg är hyfsat öppen. Jag förväntar mig att han ger 110% imorgon.
 
-----------------
 
Portugal:
Likt när vi möter svagt motstånd så är det hela laget som vi måste ha koll på. Anledningen är dock istället att det kryllar av bra, tekniska spelare. Håll tätt!

 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. På onsdag så kommer ett till avsnitt på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Ingen har kommenterat än bli den första!