Inför: Nederländerna - Sverige, VM-kval

Allmänt
Match: Nederländerna - Sverige
Typ: VM-kvalmatch
Plats: Amsterdam Arena
Tid: Imorgon, tisdag 10/10 kl. 20.45
TV: Kanal 5
 
Sverige:
Den sista gruppspelsmatchen i VM-kvalet väntar! Förhoppningsvis också den sista tävlingsmatchen innan just VM. Men då måste ett annat resultat gå Sveriges väg och eftersom att det bara är ett scenario att hoppas på så ska man inte skriva så mycket om det nu. Dessutom så är det Sveriges insats som räknas och eftersom motståndet ändå är Holland så är det 100% som gäller! Matchen mot Luxemburg utförde man med beröm godkänt och det blev en 8-0 seger. Analys av den matchen hittar ni här. Inget har hänt sett till spelartruppen och det är därför enbart att förvänta sig att Jannes lag ska avsluta det här kvalet på bästa sett!
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Nordfeldt
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Olsson
Claesson -- Ekdal -- Johansson -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Augustinsson
Claesson -- Ekdal -- Johansson -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Nordfeldt VS Olsen:
Jag har skrivit detta inför varje landskamp och jag tänker fortsätta att göra detta val. Jag tycker att Kristoffer är en bättre målvakt. Robin Olsen kostade oss minst två poäng i bortamatchen mot Frankrike och mot Bulgarien så tycker jag att två av de tre insläppta målen inte hade hänt om vi hade en målvakt med lite högre kvalité.
 
Olsson VS Augustinsson:
Jag har alltid tyckt att Olsson varit en av de bästa i landslaget och var framför allt det under Hamrén. Därför tycker jag inte att han ska bli petad än. Augustinsson kommer förmodligen nå en höjd högre sett till karriären och hans defensiva kvaliteér är snäppet vassare, men jag tycker som sagt att vi ska ha Martin bakom Forsberg, också med tanke på att Ludwig inte har imponerat utöver det vanliga när han nu tagit hand om platsen..
 
 
Holland:
Motståndarna är tre poäng bakom oss och det krävs en kross om de ska gå om oss i tabellen. De är ett storlag påväg utför men de ska inte heller underskattas. Det är också ett lag som många har koll på så att därför spelar min vanliga utelämning av ingående information kring motståndarlaget inte någon stor roll.
 
 
Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de tre viktigaste spelarna för Sverige, samt den/det vi ska se upp för.
 
Leos tre landslagslejon och entt lamag:
 
Ludwig Augustinsson:
Vår vänsterback har inte varit mycket mer än stabil i mitt tycke sedan han fått chansen, men med det sagt så är han en riktig guldklimp och jag hoppas att han visar i morgondagens match att han förtjänar att ta Martin Olssons plats utan att den nyss nämnde gjort något som berättigar en petning.
 
Albin Ekdal:
Albin är en spelare som besitter det lilla extra sett till boll och passningskvalité. Detta gör att han sticker ut om man ser till svenska spelare och det gör så att han alltid kliver direkt in i startelvan efter skada, både i landslaget och i klubblaget. Med det sagt så visar han nästan aldrig upp detta register. Jag har önskat det väldigt ofta, jag önskar det igen: 
Ge oss en bragdmatch!
 
Marcus Berg:
Efter succématchen senast så vilar nu ännu mer tyngd på Marcus axlar Det ska inte märkas alls om han nu är en VM-anfallare!
 
--------------------------------------
 
Nederkänderna:
De är som jag nämnde fortfarande en stornation med en fin historia (VM-silver och VM-brons i dem två senaste mästerskapen). Det ska man inte glömma. Men man kan se till så att det inte behöver upprepas att säga. Se upp, men vinn!
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I övermorgon så kommer ett till avsnitt på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

 
Ingen har kommenterat än bli den första!