Inför: Sverige - Luxemburg, VM-kval

Allmänt
Match: Sverige - Luxemburg
Typ: VM-kvalmatch
Plats: Friends Arena
Tid: Imorgon, lördag 7/10 kl. 18.00
TV: Kanal 5
 
Sverige:
Det är dags för de sista gruppspelsmatcherna! Mycket står på spel... för att inte säga allt. Sverige går in med förutsättningarna att man, med Luxemburg hemma och Holland borta kvar, ligger på andraplatsen/playoff-platsen en poäng bakom Frankrike. Analyser efter de andra matcherna hittar ni här. Jag förväntar mig att de ger allt, för att till Ryssland ska de!
Det här är truppen som Janne har tagit ut:
 
 
Målvakter:
Robin Olsen, FC Köpenhamn
Kristoffer Nordfeldt, Swansea
Karl-Johan Johnsson, Guingamp
 
Backar:
Andreas Granqvist, Krasnodar
Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Mikael Lustig, Celtic
Martin Olsson, Swansea
Sebastian Holmén, Dynamo Moskva
Emil Krafth, Bologna
Filip Helander, Bologna
Ludwig Augustinsson, Werder Bremen
 
Mittfältare:
Emil Forsberg, RB Leipzig
Albin Ekdal, Hamburg
Ken Sema, Östersund
Marcus Rohdén, Crotone
Gustav Svensson, Seattle
Viktor Claesson, Krasnodar
Sebastian Larsson, Hull
Jakob Johansson, AEK Athen
 
Anfallare:
Marcus Berg, Al-Ain
Isaac Kiese Thelin, Waasland-Beveren
Ola Toivonen, Toulouse
John Guidetti, Celta Vigo
 
Kommentarer:
Är denna otroligt viktiga trupp befogad? Tjaa, med tanke på att det som bekant ofta är 13-15 spelare som får chansen så spelar det inte så stor roll. Däremot så har jag tröttnat lite på våra ledares uppenbart oskarpa uttagningar sett till utfyllnadsspelarna. Hamrén tog med usla spelare som Johan Elmander och Erkan Zengin alldeles för mycket, samtidigt som han gav spelare som Albin Ekdal speltid alldeles för sent. Janne verkar ha kommit in på samma spår. Denna trupp är en av dem sämsta. Sebastian Holmén, Ken Sema, Gustav Svensson, Sebastian Larsson och John Guidetti borde ha utelämnats från truppen till förmån för Joseph Baffo, Simon Hedlund, Oscar Hiljemark, Sam Larsson och Mikael Ishak. Baffo eller Holmén spelar egentligen ingen roll. Båda har presterat ungefär lika bra under karriären. Jag ser dock Baffo som mer rutinerad och efter alla år i Braunschweig så är det konstigt att han inte fått prova på hur det är i landslaget. I fallet med de andra så är jag väldigt skeptisk till Jannes val. Oscar Hiljemark har spelat mer än Gustav, har inte gjort någon besviken i landslaget och passar bättre i matchbilder som den väntade när Luxemburg kommer till Friends. Sam Larsson är mycket bättre än "Seb"(nej, de spelar inte på samma position men jag argumenterar om platsen i truppen) och den sistnämnde har fått ett tiotal för många chanser nu. Mikael Ishak och Simon Hedlund är formstarkare än de flesta och det är dags att ge dem chansen! Jag gillar John men han har inte spelat nu i säsongsöppningen och kunde i mitt tycke ha fått stå vid sidan den här gången. Uttagningen av Ken Sema är den som jag ställer mig mest mot. Han har varit bra i allsvenskan någon säsong, detta i ett spelmässigt fungerande lag, det ger INTE han rätten att gå förbi spelare som Simon Hedlund (som också dominerat i allsvenskan och som nu tagit en plats i ett av 2.Bundesligas bästa lag)! Men jaja, det spelar inte så stor roll, nu blickar vi fram emot dessa avgörande möten!
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Nordfeldt
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Olsson
Claesson -- Rohdén -- Johansson -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Augustinsson
Claesson -- Larsson -- Johansson -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Nordfeldt VS Olsen:
Jag har skrivit detta inför varje landskamp och jag tänker fortsätta att göra detta val. Jag tycker att Kristoffer är en bättre målvakt. Robin Olsen kostade oss minst två poäng i bortamatchen mot Frankrike och mot Bulgarien så tycker jag att två av de tre insläppta målen inte hade hänt om vi hade en målvakt med lite högre kvalité.
 
Olsson VS Augustinsson:
Jag har alltid tyckt att Olsson varit en av de bästa i landslaget och var framför allt det under Hamrén. Därför tycker jag inte att han ska bli petad än. Augustinsson kommer förmodligen nå en höjd högre sett till karriären och hans defensiva kvaliteér är snäppet vassare, men i den kommande landskampen spelar defensiven ingen roll och jag tycker som sagt att vi ska ha Martin bakom Forsberg.
 
Rohdén VS Larsson:
Jag tror att alla vet vad jag känner för det faktum att Sebastian får ett tiotal chanser fler än vad man ska få på landslagsnivå. Rohdén, Svensson, Khalili, Lewicki, Hiljemark, K. Olsson, Ajdarevic och Fransson m.fl. Listan kan göras lång innehållande innermittfältare som borde spela/ha en plats i truppen i nuläget.
 
 
 
Luxemburg:
Som vanligt så tänker jag inte ge er vidare fyllig information om motståndet. Om ni är jättenyfikna kring hur Luxemburg spelar eller ställer upp så hänvisar jag istället till andra medier.
 
 
 
Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de tre viktigaste spelarna för Sverige, samt den/det vi ska se upp för.
 
Leos tre landslagslejon och entt lamag:
 
Andreas Granqvist:
Vår kära lagkapten och ledare på plan måste visa sig från sin allra bästa sida under hela samlingen. Speciellt med tanke på att mittbackskollegan VNL inte är i sitt bästa slag. En hållen nolla imorgon?
 
Viktor Claessson:
Nu har han chansen! Han var fenomenal mot Portugal, och ändå kom Jimmy tillbaka (och fick en kort formtopp i karriären) men om nu Viktor visar vägen imorgon så blir det svårt att hålla honom ifrån startelvan.
 
Marcus Berg:
Vår skyttekung måste alltid leverera. Om ni läst mitt inlägg om svenskarnas form den senaste månaden så kan man enkelt notera att han har ännu större press på sig nu. Hattrick imorgon?
 
-----------------------------
 
Luxemburg:
De små nationerna blir starkare! Detta blir mer och mer tydligt. Man måste ge 100% imorgon annars så blir det lätt poängtapp.
 
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. Imorgon så kommer ett till avsnitt på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Kommentera inlägget här: