Inför: Vitryssland - Sverige, VM-kval

Allmänt
Match: Vitryssland - Sverige
Typ: VM-kvalmatch
Plats: Borisov Arena, Borisov
Tid: Imorgon, söndag 3/9 kl. 18.00
TV: Kanal 5
 
Sverige:
Imorgon så är det dags för den andra matchen för denna samling. Sverige möter gruppfemman Vitryssland borta. Vi utomstående går in i den här matchen med andra förutsättningar och en helt annan känsla än inför dessa matcher. Detta eftersom man förlorade matchen senast och därigenom tappade förstaplatsen i gruppen. Analys efter den matchen hittar ni här. Men nu blickar vi fram emot en tillställning med ett (förhoppningsvis) roligare utfall. Värt att notera är att Albin Ekdal (halvskadad) och Ola Toivonen (avstängd) har ersatts av Oscar Hiljemark och Isaac Kiese Thelin.
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Nordfeldt
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Olsson
Claesson -- Johansson -- Hiljemark -- Forsberg
Berg -- Armenteros
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Augustinsson
Durmaz -- Johansson -- Larsson -- Forsberg
Berg -- Nyman
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Nordfeldt VS Olsen:
Jag har skrivit detta inför varje landskamp och jag tänker fortsätta att göra detta val. Jag tycker att Kristoffer är en bättre målvakt. Robin Olsen kostade oss minst två poäng i bortamatchen mot Frankrike och senast så tycker jag att två av de tre insläppta målen inte hade hänt om vi hade en målvakt med lite högre kvalité.
 
Olsson VS Augustinsson:
Jag har alltid tyckt att Olsson varit en av de bästa i landslaget och var framför allt det under Hamrén. Därför tycker jag inte att han ska bli petad än. Augustinsson kommer förmodligen nå en höjd högre sett till karriären och hans defensiva kvaliteér är snäppet vassare, men i dessa landskamper spelar defensiven ingen roll och jag tycker som sagt att vi ska ha Martin bakom Forsberg.
 
Claesson VS Durmaz:
Även här väljer den bättre spelaren. Jag blir frustrerad av att våra förbundskaptener ger för många chanser till spelare som gång på gång gör dåliga landskamper. Jimmy har fått tillräckligt med tillfällen att visa upp sig.
 
Hiljemark VS Larsson
Samma ska kan skrivas här. "Sebbe" har fått för många chanser. Jag gillade honom starkt under åren 2008-2012, då han faktiskt var farlig offensivt. Det var fem år sedan... 
Oscar kom precis in i truppen. Han är dock mitt andraval bakom Ekdal. Kan han få en nytändning i Grekland tro?
 
Samuel Armenteros VS Christoffer Nyman:
Armenteros var strålande i Heracles förra säsongen, vilket ledde till ett Serie A-kontrakt. Han gjorde även mål när han (äntligen) fick spela i landslaget. Ge honom 90 minuter nu! "Totte" är i bra form men inte tillräckligt bra för att ligga högre i rang än konkurrenten.
 
 
Vitryssland:
Jag tänker som vanligt inte gå djupare in på motståndet. De kommer från en 0-1 förlust borta mot Luxemburg, och står med tre matcher kvar på fem inspelade poäng. Förra mötet lagen emellan slutade 4-0 till Sverige
 

Avslutningsvis så vill jag plocka ut de tre viktigaste spelarna för Sverige och den spelare som vi ska se upp med.

Leos landslagslejon och entt lamag:

Emil Forsberg:
Vår storstjärna gjorde var pigg i torsdags, men det får ändå ses som en underkänd insats med tanke på att han missade en straff samt flera andra klara lägen. Han måste leverera poäng varje match om vi ska kunna stå upp mot stornationerna. Lekstuga imorgon?
 
Jakob Johansson
AEK-proffset måste visa upp sig från sin bästa sida i varje match för att slippa press från media och fansen, i och med att den postionen är öppen och att konkurrensen är stenhård. Hiljemark, Rohdén, klubbkamraten Ajdarevic, Svensson, Lewicki, Fransson, Khalili, Thern och Kristoffer Olsson med flera "knackar på dörren".
 
Marcus Berg:
Vår målskytt. Han måste visa att han är anfallaren som Janne kan lite på. Stod för ett mål i en dålig landskamp sist. Tvåmålskytt imorgon?
 
--------------------------
 
Vitryssland
Som vanligt när det gäller de mindre nationerna så gäller det att var på topp och ta sig genom hela laget innan man säkrat vinsten. Motståndets kollektiv måste brytas ned. Det gick inte senast, går det nu?
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. Imorgon så kommer ett till avsnitt på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Ingen har kommenterat än bli den första!