Vinteruppehållet är över - Detta har hänt

Allmänt
Det är ungefär en och en halv månad sedan det senaste inlägget. Nästan alla ligorna har haft uppehåll, så att det har inte hänt så mycket. Några målskyttar fortsätter att leverera, en har fått en nytändning. Info om detta och lite annat får ni här.
 
 
Jag börjar med att återge vad som skett för den svensk som presterat bäst. Landet är Belgien och mannen heter Isaac kiese Thelin.
Han gjorde mål i fyra av de fem senaste matcherna. Mot OoestendeSt.TruidenAnderlecht och Waregem i ligan. Dessutom assisterade han fint Morioka till 2-2 målet när Genk blev för svåra till slut i cupen.
 
Den andra anfalleren i det landet, Robin Söder, är även han i hyfsad form. Leveransen under denna period blev:
Två ass. i 1-2 vinsten över Antwerpen, ett mål i 2-0 segern mot Mechelen och ett mål ett ass. när Lokeren vann senast mot Ooestende.
 
I grannlandet Holland så klev Simon och Sam fram.
Simon Gustafson satte ett skott i nät mot Den Haag resp. I 5-1 förlusten mot Sams Feyenoord. I samma match stod nyss nämnde Larsson för tre målgivande passningar. Mål kom i 1-1 kampen mot Utrecht.
 
Från Holland till Tyskland är steget inte heller stort. I Emil Forsbergs frånvaro (och nu med ett långt speluppehåll) så har det inte varit så strålande nyheter den här säsongen. Svenskarna ligger i botten av tabellen. Robin Quaison kunde dock tråckla sig igenom försvaret och skjuta bollen över linjen mot Augustinssons Bremen (2-2). I andradivisionen så hittar vi enbart Mikael Ishaks 12:e mål i ligan mot Sebastian Anderssons Kaiserslautern (1-1).
 
Från en potentiell VM-anfallare till en annan... John Guidetti har förstärkt sina chanser en nivå till i och med ett utlån till Alaves, för vilka han bidragit direkt med två målgivande aktioner mot Leganes samt ett mål mot Barcelona.
 
 
Övrig fakta kommer här:
 
  • Guillermo Molins presterar så smått för krisklubben Panathinaikos. Hans mål i 4-1 förlusten när Lamia hade hemmaplan kunde dock inte vändas i returen.
  • En liten halvglad nyhet till är att Alexander Kacanilklic producerade sin första poäng för säsongen när han passade fram till 0-1 i 0-3 vinsten senast mot Karl-Johan Johnssons Guingamp. Johnsson har annars varit riktigt bra den senaste månaden. I den franska ligan så är "Kacas" Nantes femma och i botten hittar vi Toivonens & Durmaz Toulouse på 19:e plats.
  • I FEA så har Marcus Berg satt två mål när de mötte Al Whadha, två mål, en assist mot Hatta och ett mål mot Al Alhli.
  • Resultaten i Januari-turnén blev 1-1 mot Estland och 1-0 mot Danmark.
 
 
 
Det var allt för det här inlägget! Nu väntar slutspel i Europa-turnngarna, sedan landskamper i mars. Kom gärna med kommentarer kring allt jag skriver och fortsätt följa "hörnan" här och på Youtube!
 
/Leo
Ingen har kommenterat än bli den första!