Inför: Sverige - England, VM-kvartsfinal

Allmänt
Match: Sverige - England
Typ: VM-kvart
Plats: Ryssland
Tid: Imorgon, lördag 7/7 kl. 16.00
TV: SVT 
 
Sverige:
Nu är Sverige i kvartsfinal! Det är ingen tvekan om att detta är en framgångssaga. Janne har präntat in och byggt upp något som leder till reslutat. Hittills så har det sett lite tråkigt ut och det är väldigt försvarsinriktat. Detta är något som man skulle ha kunnat slipa lite på genom byten eller bara andra spelartyper i vissa lägen. Men segrarna har följt varandra och nu är det inte mycket kvar till en medalj. En fullständig analys får vänta tills resan är över. Åttondelen för svensk del slutade med en 1-0 vinst. Analys hittar ni här. Nu står England i vägen...
 
 
Detta är den startelva som jag vill se i mästerskapet:
 
Olsen
Krafth -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Olsson
Claesson -- Hiljemark -- Ekdal -- Forsberg
Guidetti -- Toivonen
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Krafth -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Augustinsson
Claesson -- Larsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Olsson VS Augustinsson:
Jsg tycker att det blir en annan dimension i spelet när vi har två farliga, djupledslöpande ytterbackar i Lustig och Olsson. Nu är dessutom Lustig borta. Augustinsson gjorde förvisso mål mot Mexico och han är ett hot på fasta men så länge Olsson är med så kommer jag att göra det valet.
 
Hiljemark VS Svensson:
Det är lite det här som jag nämner i inledningen av den här texten. Två defensiva mittfältare som nästan bara koncentrerat sig på det hårda jobbet är egentligen överflödigt. Jag vet inte hur många gånger man måste ta upp att Hiljemarks offensiva kvaliteer tillsammans med hans ledaregenskaper och defensiv väger tyngre än "ett bra jobb" från "Seb".
 
John Guidetti VS Marcus Berg:
Det är nästan alltid en dum idé att bara trycka in någon i laget, bara för att han är i bättre form, men i Bergs fall så har han inte riktigt fått känna av sin trubbighet. Janne har bytt ut honom/ bytt in andra anfallare för sent för/ att han ska bli orolig/ de ska bidra på riktigt. Det är jättebra att han belönar hans jobb och förmåga att vara där det händer, men om man vill ha ett optimerat lag så måste det finnas tydligare konkurrens.
 
 
 
England:
Englands resa dit gick via segrar mot Tunisien och Panama i gruppspelet och en mot Colombia i åttondelen samt en förlust mot Belgien i gruppen. Sedan så får ni söka er till andra medier om ni vill veta mer om dem.
 
 
 
Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de tre viktigaste spelarna för Sverige.
 
Leos tre landslagslejon och entt lamag:
 
Emil Krafth:
Ny i laget, bara det är en anledning att visa upp sig. Han kommer att veta exakt vad han ska göra i laget, men jag skulle vilja att han skapar lite mer framåt än vad han brukar i landslaget.
 
Sebastian Larsson:
Sebastian är uppenbarligen uppskattad av alla, i den här matchen så känner han till motståndet och deras spel. Om han kan visa att han bidrar till chanserna vi skapar så är jag den första att glädjas.
 
Victor Claesson:
Han är en av våra bästa spelare just nu. Matchvinnare med ett mål?
 
 

Det var allt för det här inlägget, nu väntar matchen och sedan en analys på Youtube efte. Om vi inte går vidare så var detta sista inlägget för säsongen, i annat fall så skriver jag även rapporter inför kommande slutstpelsmatcherna. Ni får gärna komma med kommentarer kring allt som händer i fotbollsväg!
Ingen har kommenterat än bli den första!