Inför Sverige - Schweiz, VM åttondelsfinal

Allmänt
Match: Sverige - Schweiz
Typ: VM-åttondel
Plats: Ryssland
Tid: Imorgon, tisdag 3/7 kl. 16.00
TV: TV 4
 
Sverige:
Det svenska landslaget lyckades gå vidare ur den tuffa gruppen, de lyckades vinna gruppen och nu väntar en match mot Schweiz imorgon. Min analys av gruppspelet hittar ni här. Schweiz står i vägen för avancemang till kvartsfinalen... ett riktigt bra lag men det kan de ta sig igenom!
 
 
Detta är den startelva som jag vill se i mästerskapet:
 
Olsen
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Olsson
Claesson -- Hiljemark -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Augustinsson
Claesson -- Svensson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Olsson VS Augustinsson:
Jsg tycker att det blir en annan dimension i spelet när vi har två farliga, djupledslöpande ytterbackar i Lustig och Olsson. Augustinsson gjorde förvisso mål senast och han är ett hot på fasta men så länge Olsson är med så kommer jag att göra det valet.
 
Hiljemark VS Svensson:
Oscar är en av få, och dessutom en väldigt bra, tvåvägsmittfältare i Sverige. Hans egenskaper behövs i varje match när mycket av den moderna fotbollen kretsar kring löpningar från mittfält. Gustav är en bra defensiv mittfältare men enligt mig är det valet lite onödigt "säkert".
 
 
Schweiz:
Jag kommer som vanligt inte ge er så mycket info kring motståndet. Det jag väljer att nämna är att det är ett väldigt starkt lag både offensivt och defensivt, de är formstarka och att deras resa till kvarten var genom en oavgjord match mot Brasilien och Costa Rica samt en vinst mot Serbien i gruppen.
 
 
Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de tre viktigaste spelarna för Sverige.
 
Leos tre landslagslejon och entt lamag:
 
Mikael Lustig:
Högerbacken har, precis som övriga i backlinjen, varit stabil. Däremot så har inte poängen kommit än offensivt. Han brukar göra en poäng med jämna mellanrum och det fårgärna komma imorgon - tillsammans med en hålld nolla till.
 
Albin Ekdal:
Albin har slitit tillsammans med "Seb", men om man vet vad han kan så blir man ständigt frustrerad när man ser hur lite han bidrar offensivt. Oavsett vad en av våra viktigaste spelare.
 
Emil Forsberg:
Han har onekligen en formsvacka. Ska han ta sig ur den i mästerskapet eller efter?
 
-------------------------------------------
 
Schweiz:
De är oerhört skickliga sett till hela laget, med trygghet och med skärpa. Det blir en svår nöt att knäcka!
 
 
Det var allt för det här inlägget, nu väntar matchen och sedan en analys på Youtube efte. Om vi inte går vidare så var detta sista inlägget för säsongen, i annat fall så skriver jag även rapporter inför kommande slutstpelsmatcherna. Ni får gärna komma med kommentarer kring allt som händer i fotbollsväg!

Kommentera inlägget här: