Inför: Sverige - Danmark, vänskapsmatch

Allmänt
Match: Sverige - Danmark
Typ: Vänskapsmatch
Plats: Friends Arena
Tid: Imorgon, lördag 2/6 kl. 19.45
TV: TV 4
 
Sverige:
Äntligen så är det dags för landskamper igen! Den här gången så är det Danmark och Peru som står för motstånden i denna sista samling inför VM. Här hittar ni analyser från alla matcher under Jannes ledning. De här vänskapsmatcherna är viktiga på det sättet att de kan ge säkerhet inom laget (och för fansen) att allt är påväg åt rätt håll. Janne har haft två år på sig nu och det ser mestadels positivt ut, dock med vissa platta insatser. Om han levererar nu och i VM så kan denna period få en succé-stämpel.Upp till bevis! Först ut är grannlandet tillika ärkerivalen Danmark. Kämpa, vinn, danskarna kan gå hem! 
Här är truppen som Janne tagit ut till lägret och till VM:
 
Målvakter:
Robin Olsen, FC Köpenhamn
Kristoffer Nordfeldt, Swansea
Karl-Johan Johnsson, Guingamp
 
Backar:
Andreas Granqvist, Krasnodar
Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Mikael Lustig, Celtic
Martin Olsson, Swansea
Pontus Jansson, Leeds
Emil Krafth, Bologna
Filip Helander, Bologna
Ludwig Augustinsson, Werder Bremen
 
Mittfältare:
Emil Forsberg, RB Leipzig
Albin Ekdal, Hamburg
Marcus Rohdén, Crotone
Oscar Hiljemark, Genoa
Gustav Svensson, Seattle
Viktor Claesson, Krasnodar
Sebastian Larsson, Hull
Jimmy Durmaz, Toulouse
 
Anfallare:
Marcus Berg, Al-Ain
Isaac Kiese Thelin, Waasland-Beveren
Ola Toivonen, Toulouse
John Guidetti, Celta Vigo
 
Kommentarer:
Det väntade gänget som sagt... det spelar egentligen inte någon roll vilka som får plats 16-23 i och med att chansen till speltid för dem i VM är nästan obefintliga. Däremot signalerar det att han ser vilka som gör bra ifrån sig. Där kan man säga att han inte riktigt visar skärpan. Det faktum att han inte tar med de hetaste spelarna från Allsvenskan (Dahlberg, Une Larsson, Hamad) sänder också lite fel signal om man ser till att det faktiskt är där de flesta har möjligheter att visa upp sig. En från varje position, som till exempel mina nämnda förslag hade kanske varit bra. Det är dock onödiga diskussioner när det kommer till kritan, för att Janne har sitt gäng, det är ofta dumt att testa i sista stund och de uttagna har faktiskt kommit såhär långt! 
 
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Olsen
Krafth -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Olsson
Durmaz -- Hiljemark -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Krafth -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Olsson
Durmaz -- Hiljemark -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
Krafth, Olsson, Durmaz och Hiljemark, spelare som egentligen inte är Anderssons förstaval. Väldigt smart i mitt tycke att "testa" de här imorgon. Säkerheten och vanan har han i centrallinjen. Förhoppningsvis så tar han den andra elvan nästa vecka mot Peru. Då får de ordinarie spelarna (Lustig, Augustinsson, Larsoon och Claesson) stå för tryggheten.
 
Danmark:
Jag ger som vanligt ingen vidare ingående rapport kring motståndarna. Det jag väljer att ta upp är att de har en gyllene generation just nu med nästan samtliga spelare i toppligorna och att de precis som oss ska delta i VM  Historiken länderna emellan kommer säkert många ihåg...på gott och ont.
 
 

Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de tre viktigaste spelarna för Sverige, samt den/det vi ska se upp för.
 
Leos tre landslagslejon och entt lamag:
 
Andreas Granqvist:
Lagkapten måste alltid vara på topp, särsklit nu när han ställs mot en farlig offensiv. Det vore viktigt om vårt försvar ser till att hålla nollan under samlingen.
 
Victor Nilsson Lindelöf:
Victor var en av mina lejon för säsongen. Han är en av våra största stjärnor just nu. Med det i åtanke så måste han också prestera på topp.
 
Albin Ekdal:
Mittfältsgeneralen är oersättlig för oss. Mot bra nationer när vi mest fokuserar på defensiven så är han en väsentlig del av vårt uppbyggnadspel. Juni månads prestationer avgör dessutom vilken nivå han hamnar på sett till klubb när säsongen drar igång.
 
----------------------------------------
 
Danmark:
Danskarna blir en tuff nöt att knäcka. Stjärnorna är många och spelet är också skarpt när det kommer till offensiven. Det krävs en 100%ig insats i alla lagdelar för att ta segern.

 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I övermorgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Kommentera inlägget här: