Inför: Sverige - Peru, vänskapsmatch

Allmänt
Match: Sverige - Peru
Typ: Vänskapsmatch
Plats: Nya Ullevi
Tid: Imorgon, lördag 9/6 kl. 19.15
TV: TV 4
 
Sverige:
Dags för den sista matchen innan VM drar igång! Grannmötet mot Danmark slutade med ett 0-0 reslutat. Analys hittar ni här. Nu väntar Peru och i den här matchen så måste det se bra ut även offensivt, annars så kommer frågetecknet ur den aspekten vara stor inför mästerskapet.
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Olsen
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Olsson
Claesson -- Hiljemark -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Det här är den elva som Andersson har valt:
 
Olsen
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Augustinsson
Claesson -- Larsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Martin Olsson VS Ludwig Augustinsson:
Martin gjorde som vanligt en bra match senast, var i mitt tycke planens bästa. Jag tycker att det är synd att han har förlorat sin ordinarie plats. Ludwig gör sällan dåliga matcher, men syns å andra sidan inte lika mycket i spelet.
 
Oscar Hiljemark VS Sebastian Larsson:
Hiljemark spelade mot Danmark och stack ärligt talat inte ut så mycket och gjorde en del felpassningar. Däremot så var kontrasten tydlig att han till skillnad från "Seb" gör jobbet, vinner bollen, och har mer i sig än nyss nämnde. Dessutom så orsakar han inte alls lika mycket frisparkar som Larsson gör. 
 
 
Peru:
Ni får gå till andra medier om ni vill veta mer om motståndet. Det jag väljer att informera om är att Peru är ett lag som också spelar VM, samt att de trots sin relativa anonymitet sett till övriga sydamerikanska länder är ett riktigt bra lag med spets. Det blir ingen enkel match.
 
 
Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de tre viktigaste spelarna för Sverige, samt den/det vi ska se upp för.
 
Leos tre landslagslejon och entt lamag:
 
Mikael Lustig:
Högerbacken har alltid varit en personlig favorit och blir mer och mer stabil och hyllad. Han är viktig för vårt anfallsspel och blir nog en nyckelspelare både på Ullevi och i VM.
 
Viktor Claesson:
Det var ett tag sedan matchen mot Portugal, då Claesson var planens gigant. Han får gärna ta för sig på det sättet igen, särskilt nu när Durmaz blev hyllad (för att han gjorde en match där hans teknik syntes, men han bidrog till att skapa i princip noll chanser).
 
Ola Toivonen:
Toivonen är en väldigt bra spelare, som har fått kämpa i motvind ofta. Det är nu bäst för honom att han tillhör en av dem bästa i samtliga matcher för att marknadsföra sig inför ett klubbyte.
 
-----------------------------------------------
 
Peru:
De är som sagt ett starkt lag och man måste se upp, samtidigt som man visar att vårt egna spel håller.
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I övermorgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Kommentera inlägget här: