Inför: Sverige - Chile, vänskapsmatch

Allmänt
Match: Sverige - Chile
Typ: Vänskapsmatch
Plats: Friends Arena
Tid: Imorgon, lördag 24/3 kl. 18.00
TV: TV 4
 
Sverige:
Efter ett långt uppehåll, med "VM-biljettmatcherna" mot Italien som senaste landskamp (om man räknar bort januariturnén) så är det äntligen dags att se Sveriges landslag igen! VM-kvalet var som bekant väldigt lyckat både sportsligt men också sett till intresset från folket. Ett lag utan Zlatan är ett mindre sevärt lag, men framgångar ger också publik. Alla analyser efter VM-kvalmatcherna hittar ni här. Vi tog oss till VM 2018 och där möter vi Tyskland, Mexico och Sydkorea. Det ska bli väldigt kul att se, men innan dess så kan vi följa de i några uppladningsmatcher, dels under den närmsta veckan, dels i början av juni. Mars-matcherna är mot Chile (imorgon) och mot Rumänien (tis 27). Truppen som tagits ut är följande:
 
Målvakter:
Jacob Rinne, Ålborg
Kristoffer Nordfeldt, Swansea
Karl-Johan Johnsson, Guingamp
 
Backar:
Andreas Granqvist, Krasnodar
Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Mikael Lustig, Celtic
Martin Olsson, Swansea
Pontus Jansson, Leeds
Emil Krafth, Bologna
Filip Helander, Bologna
Ludwig Augustinsson, Werder Bremen
 
Mittfältare:
Emil Forsberg, RB Leipzig
Alexander Fransson, Lausanne
Ken Sema, Östersund
Oscar Hiljemark, Genoa
Gustav Svensson, Seattle
Viktor Claesson, Krasnodar
Sebastian Larsson, Hull
Jimmy Durmaz, Toulouse
 
Anfallare:
Marcus Berg, Al-Ain
Isaac Kiese Thelin, Waasland-Beveren
Ola Toivonen, Toulouse
John Guidetti, Celta Vigo
Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig
 
Kommentarer:
Det har varit uppenbart att Janne Andersson, likt Lagerbäck, har sina 18-20 spelare som han alltid tar ut. Vad jag tycker om detta och andra sämre mönster som han visar i uttagningarna kan ni hitta här. Det som är bra är att han alltid spelar två elvor när de vankas "vänskapsmatchsamlingar". Just denna gången så hade det varit extra intressant och viktigt att testa ALLA som kan tänkas bidra i VM eftersom att det är sista chansen att visa upp sig. Istället så väljer han sina säkra kort.
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Nordfeldt
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Olsson
Claesson -- Hiljemark -- Svensson -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Nordfeldt
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  --- Augustinsson
Claesson -- Larsson -- Svensson -- Forsberg
Berg -- Toivonen
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Olsson VS Augustinsson:
Jag har alltid tyckt att Olsson varit en av de bästa i landslaget och var framför allt det under Hamrén. Därför tycker jag inte att han ska bli petad än. Augustinsson kommer förmodligen nå en höjd högre sett till karriären och hans defensiva kvaliteér är snäppet vassare, men jag tycker som sagt att vi ska ha Martin bakom Forsberg, också med tanke på att Ludwig inte har imponerat utöver det vanliga när han nu tagit hand om platsen.
 
Hiljemark VS Larsson:
Oscar är i bra form och är en bättre tvåvägsmittfältare än "Seb". Jag längtar till dagen då Larsson slutar för att han har fått alldeles för många chanser och presterat alldeles för mycket "okej-matcher"!
 
 
 
Chile:
Som banligt så ger jag er inte så mycket ingående detaljer kring hur det ser ut kring motståndarlaget. Det jag väljer att ta upp är att det är ett fortsatt bra lag som vi möter, trots att de faktiskt missade VM.
 
 
 
Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de tre viktigaste spelarna för Sverige, samt den/det vi ska se upp för.
 
Leos tre landslagslejon och entt lamag:
 
Kristoffer Nordfeldt:
Den tidigare BP och Heerenveen-målvakten har varit mitt förstaval under en längre tid. Nu har han (eller Karl-Johan) chansen i en samling utan Robin att visa att han ska vara landslagets första också!
 
Emil Forsberg:
Vår storstjärna har inte alls varit lika lyckad denna säsong, delvis till följd av skador. Om vi ska vinna mot stornationer så måste han vara på topp!
 
Ola Toivonen:
Konkurrensen är fortsatt mördande på platsen men Ola har den mer eller mindre givet. Han måste visa i varje landskamp att han förtjänar den!
 
-------------------------------------
 
Chile:
Chile är som jag nämnt en stornation inom fotbollen just nu och vi måste vara bättre i alla lagdelar för att störa dem.
 
 

Det var det, glöm inte att se på matcherna och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I övermorgon och på onsdag så kommer nya avsnitt på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Kommentera inlägget här: