En vecka tills VM-truppen tas ut - så har det gått under den senaste perioden

Allmänt
Landslagets skyttekung levererar, Claesson har haft en succésäsong och nästan alla svenskar har producerat poäng i U.S.A. Om detta och lite annat kan ni läsa här.
 
 
Hela 19 poäng har vår givna anfallare Marcus Berg stått för de senaste matcherna. I ligan (som Al-Ain också vann) så stod han för hattrick mot, Dibba Al, Al Nasr, & fyra mål + en ass. senast mot Al Dhafra. Ligan är nu färdigspelad. I "Presidents cup" blev det ett mål & två ass när de vann mot Al Ahli och dessutom ett avgörande mål i finalen mot Al Wasl. Asiatiska CLär inte färdigspelad utan är framme vid åttondel. I de sista gruppspelsmatcherna målade han två gånger om när de mötte Al Hilal Al Rayyan. Starkt!
 
Vår tidigare storstjärna Zlatan Ibrahimovic spelar som bekant nu i LA. Han inledde sin sejour där med att i vanlig ordning dominera och avgöra derbyt mot LA FC med två mål sista kvarten (varav det ena var riktigt snyggt)! Nätet rasslade även mot Schweinsteigers Chicago (1-0 vinst) Senaste poängen var en assist i mötet mot NY Red Bulls som de förlorade med 3-2. Efter det så har det gått tungt, både för honom och för laget.
I övrigt från andra sidan kontinenten så hittar vi:
Magnus Erikssons mål för SJ Earthquakes mot Philadelphia & Adam Lundqvists nya lag Houston. Assist kom mot Orlando (3-2 förlust).
NYFC:s Anton Tinnerholm gjorde drömmål mot Zlatans lag och ville inte heller vara sämre när han fick läget mot Erikssons SJ!
Gustav Svensson har kanske en plats på mittfältet i Sverige och stärkte sina chanser genom att göra ett drömmål i segern, 3-1, över Minnesota.
För Johan Blombergs del så har det bara blivit en målgivande passning, vilken kom i 3-0 vinsten mot Philadelphia.
 
I Tysland så har det varit en halvdan på gränsen till dålig säsong för svenskarna. Albin Ekdals Hamburg håller på att åka ur högstaligan, Quaisons Mainz och Augustinssons Bremen slåss också i botten. Oscar Wendts Gladbach och Emil Forsberg Leipzig har inte lyckats lika bra och kan mycket väl missa Europa-spel. I andraligan så gick förvisso Kujovic (som knappt fått speltid) Düsseldorf och Ishaks (som gjort en massa mål) Nürnberg upp, men Hedlunds Union, Baffos och Nymans Brauschweig, Magyars Furth och Sebastian Andersson (som var en av få ljusglimtar) Kaiserslautern har alla underpresterat. De tre sistnämnda kan till och med åka ner i Dritte Liga.
De glädjeämnen som vi hittar denna gång var att, Robin Quaison assisterade till 2-0 i vinsten mot Freiburg, Mikael Ishak passade även han fram till ett mål i 3-2 matchen när Heidenheim gästade, Simon Hedlund gjorde mål mot St. Pauli och till sist så kan man konstatera att Sebastian Andersson avslutar säsongen starkt med två mål (3-2) mot Bielefield, mål mot Regensburg 1-1 & Heidenheim senast (1-0) samt en ass. mot Bochum.
 
En som däremot har varit stekhet den här säsongen är Viktor Claesson! Under tiden som förflutit så har han nätat mot Anzhi (1-1), Zenit (1-2 vinst), Arsenal (1-0 i 3-0 segern) & Khabarovsk (1-0 vinst)! Fortsätter han så så blir det nog en härlig högerkant i VM.
 
I Holland så har två unga grabbar haft en bra säsong pongmässigt. Nämligen Simon Gustafson och Kristoffer Peterson. Simon satte en boll mot Zwolle, PSV & Den Haag.
"Kris" gjorde det när Heracles mötte hans gamla klubb Utrecht och i den senaste matchen mot Rotterdam.
 
I grannlandet Belgien så är det "gruppspelskval" till Europa League som gäller och där går det trögt för Kiese Thelins & Demirs Waasland. Kiese satte dock två mål i 3-2 segern mot Mouscron. För Robin Söders Lokeren går det bättre och de leder just nu gruppen. Söder målade i 2-0 segern mot Eupen.
 
I Schweiz passade Alexander Gerndt (St. Gallen) & Emil Bergstörm (Lugano) på att passa fram till mål.
 
I Grekland svarade Niklas Hult för en målpass till 2-0 i 3-0 segern mot Johanssons & Molins Panathinaikos. Molins satte 3-0 mot Panionios.
 
I övrigt så hämtar jag denna fakta:
 
  • I de stora ligorna så ekade de tomt sett till framgångar. Från de engelska ligorna hittar vi Joel Asoros mål när hans nedflyttningsklara Sunderland mötte Fulham.
  • Om man blickade mot Italien så kunde man se Svante Ingelssons första mål för Udinese i 4-2 förlusten mot Napoli.
  • John Guidetti har ändå haft en lyckad tid i Alavés med speltid och assist i segern över Getafe plus ett matchvinnande mål när Eibar stod för motståndet.
  • I början av denna period så kan man plocka fram den här säsongens sista poäng i Europa-cupspel från svenska fötter, då Emil Forsberg banade väg för Timo Werners mål när Marseille besegrades.
 
 
Det var allt för det här inlägget, nästa blir det sista för säsongen innan VM  och dyker upp här på sidan om ungefär en månad. Kom gärna med kommentarer kring allt jag skriver eller om fotboll i allmänhet!
 
/Leo

Kommentera inlägget här: