Inför: Sverige - Ryssland, Nations League

Allmänt
Match: Sverige - Ryssland
Typ: Nations League
Plats: Friends Arena, Stockholm
Tid: Imorgon, tisdag 20/11 kl. 20.45
TV: TV 4
 
Sverige:
En seger blev det i lördags mot Turkiet. Analys efter den matchen hittar ni här. Detta innebär att man har allt i egna händer när det gäller eventuell gruppseger. Imorgon väntar den sista matchen hemma mot Ryssland. 
 
Detta är den startelva som jag vill se iimorgon:
 
Olsen
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  -- M. Olsson
Claesson -- K. Olsson -- Ekdal -- Hiljemark
Kiese Thelin -- Guidetti
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig -- Granqvist -- Nilsson Lindelöf  -- Augustinsson
Larson -- Johansson -- Ekdal -- M. Olsson
Claesson -- Berg
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Claesson VS Larsson:
Jag har alltså Claesson på en annan position. Offensiven har inte fungerat fullt ut på ganska länge, då är det svårt att förstå att Janne "tar bort" den största faktorn till att det sett någorlunda bra ut. Viktor ska vara kvar på högerkanten så länge det ser ut som det har gjort. Vad jag tycker om Sebastian vet alla som följer "Hörnan".
 
K. Olsson VS Johansson:
Kristoffer gjorde en bra match när han fick chansen senast och det känns som att Olsson-Ekdal skulle vara en väldigt intressant duo på innermittfältet.
 
Hiljemark VS M.Olsson
Hiljemark var bäst på plan när han utgick från vänster mot Slovakien. Testa detta igen! Martin vill jag ha på vänsterbacksplatsen. 
 
Kiese Thelin VS Claesson:
Som jag nämnde så har jag Viktor på högerkanten. Om man ska ge våra riktiga anfallare chansen på riktigt så måste man låta de få fler chanser att hitta rätt i spelet och tillsammans med sin partner.
 
Guidetti VS Berg:
Jag gillar Berg väldigt mycket och han är alltid där när det blir farligt. Däremot så är han i usel form sett till målskyttet i landslaget. Guidetti och Kiese är dessutom U21-guldduon så att det hade varit kul om de fick några matcher tillsammans.
 
 
Ryssland:
Som vanligt så hänvisar jag er till andra medier om ni vill veta mer ingående information kring motståndet. De leder gruppen just nu med tre poäng, så att en seger är ett måste om Sverige ska vinna gruppen.
 

Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de tre viktigaste spelarna för Sverige, samt den/det vi ska se upp för.
 
Leos tre landslagslejon och entt lamag:
 
Robin Olsen:
Han håller nollan fler gånger än vad han inte gör det. Utöver det så är han bara "stabil". Det räcker tydligen för att gå upp på den nivån som han befinner sig på i vardagen. En till nolla tack!
 
Andreas Granqvist:
Han leder laget med sin pondus och med sin stabilitet sett till insatserna. Viktigt att han är bra imorgon.
 
Marcus Berg:
Eftersom Janne kommer att spela Berrg på topp så är det klart att han blir viktig. Om han inte gör mål så är en förändring ännu ett litet steg närmre.
 
---------------------------
 
Ryssland:
Ryssarna är svåra att slå och påminner en del om oss på flera sett. Vi har mött de ganska ofta de senaste åren. En rakt igenom bra prestation krävs för att vinna!

 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I övermorgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Ingen har kommenterat än bli den första!