Inför: Sverige - Slovakien, vänskapsmatch

Allmänt
Match: Sverige - Slovakien
Typ: Vänakapsmatch
Plats: Friends Arena, Stockholm
Tid: Imorgon, tisdag 16/10 kl. 20.45
TV: TV 12
 
Sverige:
Det blev 0-0 mot Ryssland i den första matchen den här samlingen, tillika NL-matchen för denna gång. Nu väntar Slovakien på hemmaplan i en vänskapsmatch. Värt att notera sett till truppen är att Mikael Ishak tvingats lämna och att Albin Ekdal har anslutit. Sin vana trogen så matchar Andersson "B-elvan" nu när inte finns poäng att spela för.
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Nordfeldt
Krafth -- Jansson -- Granqvist  --- Olsson
Rohdén --- Olsson -- Ekdal--- Peterson
Guidetti --- Andersson
 
Det här är den elva som Andersson har valt:
 
Johnsson/Nordfeldt (45 var)
Krafth -- Jansson -- Granqvist  --- Olsson
Durmaz --- Olsson -- Ekdal --- Hiljemark
Guidetti --- Andersson
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Rohdén VS Durmaz:
Herrregud, vad många chanser Jimmy har fått nu. Han var förvisso bra senast, men Janne måste bli bättre på att skifta in dem fräscha spelarna! Rohdén har han dessutom placerat på fel kant sett till hur han spelar till vardags. Det är klart att det får en liten betydelse.
 
Peterson VS Hiljemark
"Kris" är en av de mest spännande spelarna som vi har just nu och att då inte ge honom 90 minuter känns väldigt konstigt.
 
 
Slovakien:
Som vanligt så hänvisar jag er till andra medier för mer information om motståndet. Det jag väljer att ge er är att det inlett Nations League med två förluster.
 
 
Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de tre viktigaste spelarna för Sverige, samt den/det vi ska se upp för.
 
Leos tre landslagslejon och entt lamag:
 
Martin Olsson:
Ni som följer "Hörnan" vet hur högt jag håller honom. Han gör nästan aldrig en dålig match och syns samt deltar i spelet mycket mer än van "Ludde" gör. Det verkar också som att Janne vill se honom i offensiven i och med att han sätter Hiljemark som ytter. Det innebär förmodligen att det stänger lite mer centralt och ger Martin fri yta på kanten.
 
Kristoffer Olsson:
Det är klart att det ska bli kul att se Olsson i landslaget. Jag propsade till och med för det efter U21-EM 2017, då han var den gruppens bästa spelare under hela den perioden (2016/17). Hoppas att han tar för sig nu!
.
John Guidetti:
En annan som behöver göra det och framför allt göra mål är Guidetti. Han är alltid en sann lagspelare, absolut, men han måste sätta avsluten i dessa matcher om han vill ta en ordinarie plats.
 
------------------------------------------------------------
 
Slovakien:
De är ett jämnbördigt lag och har spelare av hög kvalité, med Hamsik i spetsen. Med det sagt så finns det också stora chanser till en prestation både spel och resultatässigt för Sverige imorgon.
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I övermorgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Kommentera inlägget här: