Landslaget har inte presterat på sistone - nya namn in.

Allmänt
En dryg månad har passerat sedan senaste uppehållet och under den senaste perioden så har flera svenskar gjort bra ifrån sig. Vissa av de har levererat ganska länge. Detta faktum samt landslagets svaga form innebär att truppen fått fyra nya namn sedan senast. Vilka det är och mycket mer får ni läsa om här.
 
 
Väldigt många poäng har producerats under den senaste perioden från ganka många olika håll. Bland annat så har Forsberg och Ishak levererat i Tyskland och Peterson i Holland. Dessutom så har första målen kommit från bland annat Erikssons, Saletros och Krafths fötter.
 
Tyskland är faktiskt den toppligan där svenskar presterar bäst just nu och så har det varit de senaste åren, med Forsberg succésäsong 16/17 i färskt minne.
Just Emil Forsberg kom igång lite grann under september med två assist i 3-2 segern mot Hannover och ett mål när det blev 1-1 mot Hrgotas Frankfurt.
Nyblivna landslagsuttagna Mikael Ishak fixade segrar åt Nürnberg genom en ass i  2-0 matchen mot Hannover samt ett mål i 3-0 matchen mot Kujovic Düsseldorf
Det går också bra för många av svensklagen tabellmässigt i högstaligan. Leipzig (Forsberg), Mönchengladbach (Wendt) och Werder (Augustinsson) har inlett starkt och har alla 14 poäng.
 
Även Sebastian Andersson är äntligen uttagen och har gjort sitt fjärde mål den här säsongen i 2.Bundesliga, på  straff mot Ingolstadt (1-2).
U21-kaptenen Linus Wahlqvist passade fram till ett mål när det vann över Darmstadt med 4-1.
 
 
En annan som gjort det bra en längre tid är som bekant "Kris" Peterson. Efter två mål och en målgivande passning i 3-5 segern mot Heerenveen, mål mot De Graffschap (4-0) och nätrassel även när de mötte Emmen (2-1) så blev han äntligen belönad med en plats i Jannes trupp. I och med detta så leder han också skytteligan med 8 mål.
Man kan se det som att han tog platsen från Sam Larsson i och med att de spelar på samma postion. Poäng från honom  1-1 Alkmaar
Simon Gustafson gjorde en strålande säsong den föregånde. Denna säsongs målskörd utökades senast med två mål mot Breda.
 
 
I engelska Championship så har formen stagnerat för nästan alla svensklag. Däremot så kom det första målet från Pontus Jansson senast (mot Brentford 1-1).
Niclas Eliasson är fortsatt ojämn men passade snyggt fram till ett tröstmål mot West Brom (4-2).
 
 
Viktor Claesson har varit konstant i form i många år nu i både klubb och landslag. Ett mål och en ass. kom mot Anzhi, ass. kom mot Krylia (3-0) och  två mål kom mot Dinamo Moskva (3-0) under september månad. Dessutom så låg han bakom bägge segrarna i EL mot Akhisar Belediye och med en ass. senast mot Sevilla.
I Ryssland huserar också Anton Saletros som satte första målet i cupen när Syzran besegrades med 4-0.
 
 
I Schweiz håller som många vet Alexander Gerndt till. Formen är i stort sett alltid där för honom. En riktigt stark period gav ett mål och en assist i  2-2 matchen mot St. Gallen, i 2-1 förlusten mot Xamax hittade han nätet, när Lugano mötte Basel blev det assist (2-2), till sist blev även en målgivande passning mot Bahois Grasshoppers. Matchen slutade med förlust, 2-1.
 
 
Vår reservhögerback just nu är Emil Krafth vars flytt till Amiens blivit hyfsat lyckad. Ett mål blev det i förlusten mot Strasbourg.
Tolouse-proffset Jimmy Durmaz målade i  2-3 förlusten mot St.Etienne.
 
I Grekland så har många proffs lyckats på sistone och så verkar det vara för Mattias Johansson. Två mål i 1-3 segern över AEL Larissa och mål i 3-0 vinsten över Levadiakos var hans produktion innan en skada kom i mitten av månaden.
Nyblivna Panetetikos-proffset Sebastian Eriksson målade även han mot Levadiakos i 2-1 vinsten.
 
 
Här kommer lite övrig fakta:
 
 
 
Det sista för detta inlägget blir truppen till september-samlingen som Janne tog ut förra veckan:
 
Målvakter:
Robin Olsen, Roma
Kristoffer Nordfeldt, Swansea
Karl-Johan Johnsson, Guingamp
 
Backar:
Andreas Granqvist, Helsingborg
Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Mikael Lustig, Celtic
Martin Olsson, Swansea
Pontus Jansson, Leeds
Emil Krafth, Amiens
Ludwig Augustinsson, Werder Bremen
 
Mittfältare:
Emil Forsberg, RB Leipzig 
Albin Ekdal, Sampdoria
Marcus Rohdén, Crotone
Oscar Hiljemark, Genoa
Gustav Svensson, Seattle
Viktor Claesson, Krasnodar
Sebastian Larsson, AIK
Jimmy Durmaz, Toulouse
Kristoffer Olsson, AIK
Kristoffer Peterson, Heracles
 
Anfallare:
Marcus Berg, Al-Ain
Isaac Kiese Thelin, Bayer Leverkusen
John Guidetti, Alavés
Mikael Ishak, Nürnberg
Sebastian Andersson, Union Berlin
 
Kommentarer:
Peterson, Olsson, Ishak och Andersson är nya i truppen! Äntligen, är min reaktion på detta! Janne har varit svag i mitt tycke sett till att signalera att en formstark period ger möjligheten att visa upp sig. Det är bara att hoppas att de tar för sig och att landslaget nu kan visa upp lite resultat. I övrigt så är det samma namn.
 
 
 
Det var allt för det här inlägget! Nu väntar landskampsuppehåll,så att inför-rapporter och analyser är det som "hörnan" kommer att producera den närmsta veckan. Kom gärna med kommentarer och frågor kring allt jag skriver!
 
/Leo

Kommentera inlägget här: