Inför: Österrike - Sverige, vänskapsmatch

Allmänt
Match: Österrike - Sverige
Typ: Vänskapsmatch
Plats: Generali Arena, Wien
Tid: Imorgon, torsdag 6/9 kl. 20.45
TV: TV 12
 
Sverige:
September-samling för landslaget! Vänskapsmatch och nya Nations League väntar Sverige i dessa första matcher efter VM. Österrike resp. Turkiet står för motståndet. Hur det gick i VM vet alla om, ett på pappret starkt resultat med en kvartsfinalplats. Huruvida kvalitén fanns där i spelet för att rättfärdiga framgången går att diskutera. Analys hittar ni här. Nu ska Janne bygga vidare och han väljer att göra det med i stort sett samma spelare. Här är truppen som han tagit ut:
 
 
Målvakter:
Robin Olsen, Roma
Kristoffer Nordfeldt, Swansea
Karl-Johan Johnsson, Guingamp
 
Backar:
Andreas Granqvist, Helsingborg
Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Mikael Lustig, Celtic
Martin Olsson, Swansea (skadad, ersätts av Niklas Hult, AEK)
Pontus Jansson, Leeds
Emil Krafth, Amiens
Filip Helander, Bologna
Ludwig Augustinsson, Werder Bremen
 
Mittfältare:
Emil Forsberg, RB Leipzig (skadad, missar samlingen)
Albin Ekdal, Sampdoria
Marcus Rohdén, Crotone
Oscar Hiljemark, Genoa
Gustav Svensson, Seattle
Viktor Claesson, Krasnodar
Sebastian Larsson, AIK
Jimmy Durmaz, Toulouse
Ken Sema, Watford
Sam Larsson, Feyenoord
Robin Quaison, Mainz
 
Anfallare:
Marcus Berg, Al-Ain
Isaac Kiese Thelin, Bayer Leverkusen
John Guidetti, Alavés
 
Kommentarer:
Tråkigt nog så valde Janne att enbart ersätta pensionerade Toivonen, och att utöka med två namn till. Bortsett från bekanta Sema och Sam så får Quaison chansen. Jag har varit inne på tidigare att han måste ha mer skärpa i valen och framför allt visa alla som kämpar till vardags och levererar säsong efter säsong att det lönar sig. Ishak, Hedlund, Andersson, Peterson och Simon Gustafson är bara några exempel på spelare som snart undrar varför inget händer... om inte annat så undrar jag det. Men visst, så länge han tar oss till mästerskap så kan man inte klaga.
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Nordfeldt
Krafth -- Jansson -- Helander  --- Hult
Rohdén --- Larsson -- Svensson --- Sema
Kiese Thelin --- Quaison
 
Det här är den elva som Andersson har valt:
 
Nordfeldt
Krafth -- Jansson -- Helander  --- Hult
Rohdén --- Hiljemark -- Svensson --- Sema
Guidetti --- Quaison
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Larsson VS Hiljemark:
Jag vill egentligen inte ha med "Seb" alls i landslaget längre. Han har fått sina chanser nu och levererar nuförtiden inte mer än löpningar och frisparkar emot oss. Men han är uttagen och i det här fallet då Janne mönstrar sin B-elva skulle det glädja något att se honom i den.
 
Kiese Thelin VS Guidetti:
Guidetti är en bättre fotbollsspelare och målskytt än vad Isaac är och borde få förtroendet på riktigt nu när Ola valde att sluta. Därför vill jag se Kiese i elvan imorgon.
 
 
 
Österrike:
Som vanligt så tänker jag inte skriva en ingående rapport kring motståndet. Det är som vanligt ett starkt lag som dock missade VM. Man behöver inte gräva så djupt i minnet för att plocka fram problem som vi haft mot just dem. I kvalet till senaste EM så var det inte direkt bländande spel från vår sida (fast det var ju under Hamréns sista tid, då vi aldrig spelade över medel). För mer information så hänvisar jag till andra medier.
 
 
 
Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de tre viktigaste spelarna för Sverige, samt den/det vi ska se upp för.
 
Leos tre landslagslejon och entt lamag:
 
Pontus Jansson:
Jag hade egentligen velat se mittbacken som ordinarie nu och Granqvist "pensionerad" med tanke på att det är hög tid att sätta framtidens och nästa VM:s mittbackspar istället för att tänka kortsiktigt. Med det sagt så måste han leverera varje minut som han får!
 
Marcus Rohdén:
Tvåvägsmittfältaren är den bästa backupen till Claesson som vi har i nuläget (även fast Janne är ute och snurrar med positionsbyte för nämnda Viktor). Det gäller att visa att han också kan bidra i landslaget med frejdigt spel och poäng, vilket han gör för sitt Crotone.
 
Robin Quaison:
Den tidigare AIK-mittfältaren har egentligen haft en bra karriär hittills och borde kanske vara en permanent del i detta landslag. Kan spela på många platser i offensiven och är ett hot på många sett. Visar han det nu när han är tillbaka?
 
----------------------------------------------
 
Österrike:
Det är ett tufft motstånd och vi måste se upp. Men samtidigt så är det alltid kul med sådana matcher. Visa upp lite offensiv igen Sverige!
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I övermorgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Kommentera inlägget här: