Sista inlägget innan 2020 - vilka har levererat den senaste månaden?

Allmänt
Ja, 2019 börjar lida mot sitt slut... Det har varit ett bra år för landslaget då man kvalade till EM nästa år. För spelarna i klubblagen så ser det även lite ljusare ut, även om de flesta som håller en jämn hög nivå håller till i tyska Bundesliga, Poängproduktionen under den senaste perioden visar även det på detta. Om det, samt om Jannes januari-trupp, kan ni läsa i det här inlägget.
 
Här är alla poäng som producerats sedan förr landskampen:
 
Ja, det är som jag nämnt i Tyskland det levereras! 
Målskytten med stort M denna säsong heter Sebastian Andersson. Åtta mål har det blivit hittills för hans del i nykomlingen Union Berlins tröja. Sedan senast så hann han med ett mål i 2-0 segern över Wendts Mönchengladbach och två mål i matchen med samma segersiffror när Köln besegrades.
Inte mycket sämre målskörd har Robin Quaison, som stått för sju stycken. Assist blev det dock i 2-1 förlusten när Augsburg var numret för stora, sedan imponerade han med ett hattrick i 5-0 krossen mot Ludwigs Bremen.
Ludwig Augustinsson alltså, som nyss kommit tillbaka från skada och förutom att vara med om den förlusten spelade han fram till ett mål när de vann med 2-3 mot Wolfsburg.
I tyska andraligan hittar vi som vanligt glädjämnen! Branimir Hgota har kanske fått nog av "reservanfallare"-rollen. I nya klubben Greuther Fürth så har han vaknat till liv i alla fall! Två mål blev det när Bochum besgrades med slutresultatet 3-1, mål blev det även i  2-5 vinsten över Karlsruher samt i 3-1 förlusten när de gästade Aue senast.
Viktor Gyökeres är en som inte hunnit tröttna på något. U21-landslagsmannen, även han är i toppen av "SveSky-ligan". Två nya mål och en ass. fördes in i protokollet när St.Pauli vann med 3-1  mot Wehen och  mål och ass. kom också i 3-0 victorian mot Joakim Nilssons Bielefeld senast. Bielefeld som för övrigt leder ligan.
I botten av tabellen hittar Alexander Jeremejeffs och Linus Wahlqvists Dynamo Dresden. "Alex" har dock gjort så gott han kunnat, bland annat med en målgivande pass i 2-1 förlusten borta mot Hamburg och ett mål när de blev 1-1 Sandhausen stod som motstånd.
 
Apropå Tyskland, så har det gått bra för Emil Forsbergs Leipzig i CL. De gick vidare i en tuff grupp, mycket tack vare just Emil. I de avgörande kamperna stod han dels för två mål i 2-2 matchen mot Benfica och dels ett mål mot Lyon (2-2). Härnäst väntar José Mourinhos Tottenham. Det ska tilläggas att det blev två mål i 4-1 vinsten över Köln i ligan, och att de leder Bundesliga!
I Europa League var det inte många svenskar som lyckades ta sig vidare, dock ett svenskt lag iform av Malmö! Imponerande är ordet och nu får vi se om de rår på Wolfsburg. Sam Larssons Feyenoord kunde inte avancera trots Larssons assister mot Rangers (2-2) och Porto (3-2) Sam som för övrigt stod for en ass. när Joel Asoros Groningen stod för motståndet.
Den andra som passade fram till ett mål var Oscar Wendt, han gjorde det mot Wolfsberger (0-1 vinst), men det hjälpte föga gällande vidare spel i turneringen.
 
I England gjorde Victor Nilsson Lindelöf sitt första mål för säsongen när slutresultatet 2-2 återigen för detta inlägg var ett faktum när de mötte Aston Villa.
Succémannen heter som bekant annars Niclas Eliasson, som bidrog med  ett mål och en ass. när vann med 5-2 mot Huddersfield samt en ass. i 1-2 vinsten över Fulham.
 
Det stora utropstecknet generellt ur svensk synvinkel är ju Parmas Dejan Kulusevski. Som sedan landslagsdebuten gjort mål i 2-2 krysset mot Mattias Svanbergs Bologna, ett mål och en assist i 2-1 vinsten mot Napoli och slutligen en ass. senast mot Brescia (1-1).
I Serie B håller några svenskar till. Bäst går det för Armenteros Benevneto som leder och har bra form (Samuel är dock mest inhoppare). Marcus Rohdén byte klubb till Frosinone. Hans första assist kom i 4-0 krossen över Empoli.
 
I Spanien så har det under denna månad kanske lossnat för Alexander Isak, som satte sitt tredje  (2-2 mot Barcelona) och fjärde La Liga-mål (3-4 vinst mot Osasuna). Dessutom stod han för två mål och en ass. i 8-0 krossen över Becerril i cupen.
 
 
Här är lite övrig fakta från Europa:
 
Såhär ser den svenska skytteligan eller "SveSky-ligan" ut efter drygt en halv säsong spelats:
 
Branimir Hrgota (Greuther Fürth), åtta mål & en assist
Sebastian Andersson (Union Berlin), åtta mål
Robin Quaison (Mainnz), sju mål & en assist
Viktor Gyökeres (St.Pauli), fem mål & två assist
Dejan Kulusevski (Parma), fyra mål & sju assist
 
 
Till sist ger jag er årets januariturné-trupp:

Målvakter

Peter Abrahamansson, BK Häcken
Pontus Dahlberg, Watford
Isak Pettersson, IFK Norrköping

Försvarare

Anel Ahmedhodzic, Hobro
Adam Andersson, BK Häcken
Joel Andersson, Midtjylland
Marcus Danielsson, Djurgårdens IF
Kristopher Da Graca, IFK Göteborg
Martin Olsson, klubblös
Jacob Une Larsson, Djurgårdens IF
Simon Sandberg, Hammarby IF

Mittfältare:

Gustav Berggren, BK Häcken
Darijan Bojanic, Hammarby IF
August Erlingmark, IFK Göteborg
Alexander Fransson, IFK Norrköping
Simon Hedlund, Bröndby
Daleho Irandust, BK Häcken
Alexander Kacaniklic, Hammarby IF
Jesper Karlsson, IF Elfsborg
Jesper Karlström, Djurgårdens IF
Anton Saletros, AIK

Anfallare:

Dino Islamovic, Östersunds FK
Robin Söder, IFK Göteborg
Jordan Larsson, Spartak Moskva
Muamer Tankovic, Hammarby IF
 
Kommentarer:
Det finns inte så mycket att säga om truppen. På förhand så tycker jag att det är en av de mest spännande någonsin. Särskilt kul med de lite mer rutinerade namnen som Martin Olsson, Alexander Kacaniklic och Robin Söder, samt såklart uttagningen av Jordan Larsson!
 
 
Det var allt för det här inlägget, och allt för det här året från "Hörnan"! Därmed önskar jag er alla en god jul och ett gott nytt år!
 
/Leo
Ingen har kommenterat än bli den första!