Inför: Spanien - Sverige, EM-kval

Allmänt
Match: Spanien - Sverige
Typ: EM-kval
Plats: Santiago Bernabéu, Madrid
Tid: Imorgon, måndag 10/6 kl. 20.45
TV: TV 4
 
Sverige:
Spanien borta väntar! EM-kvalets svåraste match denna upplaga stundar härnäst. Vinnarna av EM 2008 & 2012 samt VM 2010 står som värd imorgon för den fjärde kvalkampen av 10. Fredagens match mot Malta slutade som bekant med 3-0 seger. Analys av den matchen kan ni se här. Nu är det hög tid att Jannes gäng levererar till fullo!
 
 
Detta är den startelva som jag vill se iimorgon:
 
Olsen
Lustig -- Jansson -- Helander  -- Augustinsson
Claesson -- K. Olsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Quaison
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig -- Jansson -- Helander  -- Augustinsson
Claesson -- Larsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Quaison
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Olsson VS Larsson:
Det är ingen hemlighet vad jag tycker om "Seb". Även om han gjorde en bra match mot Ryssland i november så är det alldeles för sällan som han bidrar med annat än fult spel numera. Kristoffer har visat vad han kan när han fått chansen på sistone (riktigt bra mot Malta), nästan oavsett hur det går så borde han och Albin vara givna med tanke på hur bolltrygga de är.
 
 
 
Spanien:
Som vanligt så hänvisar jag till andra medier om ni vill veta mer om motståndarna. Jag väljer dock att nämna att Spanien trots en titeltorka och en generationsväxling får ses som en värdsnation.  De har också tagit full pott såhär långt i gruppen.
 
 

Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de tre viktigaste spelarna för Sverige, samt den/det vi ska se upp för.
 
Leos tre landslagslejon och entt lamag:
 
Robin Olsen:
Vår målvakt är den absolut viktigaste spelaren för oss imorgon, jag kan inte tänka mig något annat sett till att spanjorerna är överlägsna tekniskt. Han är petad i Roma just nu och detta blir ett optimalt tillfälle att motbevisa kritikerna.
 
Pontus Jansson:
Leeds-spelaren gör det alltid stabilt i landslagströjan. Nu kanske det är dags för honom att steppa upp och leda laget på allvar!
 
Emil Forsberg
Detsamma kan sägas om Forsberg om man ser till de senaste åren. Om vinsten senast är ett tecken på vad som komma skall så kommer "Foppa" att vara bärande.
 
----------------------------------
 
 
Spanien:
Det är ett komplett lag som vi måste göra en 100%ig insats mot om vi vill ha med oss poäng. Kanske kan Janne hämta inspiration från Turkiets briljanta prestation mot Frankrike igår.
 
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I övermorgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Ingen har kommenterat än bli den första!