Inför: Norge - Sverige, EM-kval

Allmänt
Match: Norge - Sverige
Typ: EM-kval
Plats: Ullevål Stadion, Norge
Tid: Imorgon, tisdag 26/3 kl. 20.45
TV: TV 4
 
Sverige:
Dags för ännu en landskamp mot vårt grannland Norge...
Det blev seger i lördags mot Rumänien i den första EM-kvalmatchen. Analys efter den tillställningen hittar ni här. Bästa tänkbara start resultatmässigt alltså, och även spelmässigt så visade man upp mer positivt än negativt. Nu väntar Lars Lagerbäcks Norge på bortaplan. Det blir såklart en tuff kamp, men med det sagt så ska vi vinna den.
Emil Forsberg har lämnat truppen efter lördagen (förmodligen) på grund av skada. Jag tycker att man borde ha plockat in Oscar Lewicki som ersättare till honom och Jakob som lämnade återbud tidigare. Oscar spelade i landslaget under Hamrén och försvann från blickfånget sen, han är dock alltid stabil och kommer också från spel på hög nivå (i Europa League) med Malmö. Istället valde man att inte ta ut någon ersättare.
 
 
Detta är den startelva som jag vill se iimorgon:
 
Olsen
Lustig/Krafth -- Granqvist -- Helander  -- Augustinsson
Claesson -- K. Olsson -- Ekdal/Svensson -- Sam Larsson
Berg -- Quaison
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig/Krafth -- Granqvist -- Helander  -- Augustinsson
Seb. Larsson -- K. Olsson -- Ekdal/Svensson -- Claesson
Berg -- Quaison
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Sam Larsson VS Seb. Larsson:
Jag har Claesson på en annan kant än vad jag tror att herr Andersson kommer att ha, så att det är därför jag ställer dessa spelare mot varandra. Sam har varit bra länge i sin klubbmiljö och har inte heller gjort bort sig i landslaget. "Seb" gör alltid bara det som krävs och inget mer... Mot svagare nationer så tänker jag att vi har så pass bra individuella spelare så att vi ska kunna mönstra de offensiva valen, det kommer alltid sitta i defensiven till följd av Jannes förmåga att bygga sitt kollektiv.
 
 
 
Norge:
Som alla vet så har Norge en svensk tränare i form av Lars Lagerbäck. De har också imponerat på sistone och kommer definitivt att bli svårslagna. Kvalitén sett till spelarna är dock fortfarande ett snäpp lägre. Man inledde kvalet med en förlust borta mot Spanien. För mer information hävisar jag till andra medier.
 
 
 
Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut dem tre viktigaste spelarna för Sverige, samt den/det vi ska se upp för.
 
Leos tre landslagslejon och entt lamag:
 
Filip Helander:
Mitbackarna syntes inte så mycket sist, något som just Filip kanske inte gläds så mycket åt, i och med att han är fjärdevalet i nuläget. När han spelar så måste han visa att han platsar varje gång. Som försvarare är detta inte så enkelt. Det jag menar inför matchen mot Norge är att om han sätts på prov så vill jag se honom klara det, och mer därtill.
 
Kristoffer Olsson:
Jag satte honom som "lejon" inför lördagen också. Då glänste han! Det måste han göra nu också. Jag hoppas verkligen att han spelar så pass bra (tillsammans med Albin) så att det blir han och Albin där framöver.
 
Marcus Berg:
Marcus har alltid gjort ett bra jobb för Sverige på planen, men som anfallare så ska man såklart göra mål också! Sänker han norrmännen tro?
 
-------------------------------------
 
Norge:
Som jag nämnde så blir de svårslagna. Med Lagerbäck så vet man vad man får. Sverige ska däremot vara strået vassare. Upp till bevis för "storebror"!
 

 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I övermorgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Ingen har kommenterat än bli den första!