Inför: Sverige - Spanien, EM-kval

Allmänt
Match: Sverige - Spanien
Typ: EM-kval
Plats: Friends Arena, Stockholm
Tid: Imorgon, tisdag 15/10 kl. 20.45
TV: TV 4
 
Sverige:
Vinst blev det alltså mot Malta i lördags! 4-0 var slutresultatet, efter en svag spelmässig insats. Det har inte heller sett särskilt bra ut den senaste tiden när det gäller det offensiven. Förmodligen till största del på grund av att Viktor Claesson blev skadad. På så sätt så försvann en dimension i anfallsspelet, med hans genombrottskraft och självförtroende samt förmåga att så gott som alltid avgöra landskamperna med en poäng (assist eller mål). Hursomhelst, nu är det dags för match mot världsklassnationen Spanien igen. Här hittar ni som vanligt analyser från tidigare matcher.
 
 
 
Detta är den startelva som jag vill se iimorgon:
 
Olsen
Lustig -- Granqvist -- Lindelöf  -- Bengtsson
Quaison -- K. Olsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Andersson
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig -- Granqvist -- Lindelöf  -- Bengtsson
Quaison -- Larsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Isak
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Kristoffer Olsson VS Sebastian Larsson:
Kristoffer och Albin är ett väldigt tryggt spelskickligt mittfälts-par. I mitt tycke så ska de få möjlighet att spela ihop sig till fullo. Larsson är förvisso formstark (och gjorde två mål senast), men som de som följer "hörnan" vet så anser jag att han spelat bort sina rättigheter till speltid för länge sedan. Jag tror dock att Janne kommer att välja att flytta in "Seb" centralt för att säkra upp. 
 
Sebastian Andersson VS Alexander Isak:
Sebastian är en mer rutinerad anfallare som förtjänar att få en större chans i landslaget än att hoppa in på slutet i någon match. Han är dessutom en bättre typ av spelare för den förväntade matchbilden, då det säkerligen blir fysiskt med få möjligheter till att vara kreativa på offensiva planhalva. Jag tror som sagt att det blir lite rotation i startelvan sett till positioner och att Janne kommer sätta in Alexander.
 
 
 
Spanien:
Spanien är ett lag som de som följt toppfotbollen det senaste decenniet har koll på. Även om generationen som vann två EM och ett VM är så gott som borta nu så är det fortfarande ett högklassigt motstånd. Dessutom så vann de U-21 EM i somras vilket bådar gott inför framtiden för dem. Som vanligt så hänvisar jag till andra medier om ni vill nörda in er i detaljer kring hur de spelar. De har inlett gruppen med sex vinster och en oavgjord senast mot Norge (vilket innebar att de inte är klara för EM än).
 
 
 
Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de tre viktigaste spelarna för Sverige, samt den/det vi ska se upp för.
 
Leos tre landslagslejon och entt lamag:
 
Robin Olsen:
Såklart så måste vår målvakt stå för en topp-prestation om vi ska he en chans på poäng. Något annat vore en rejäl skräll. Har han kommit igång tillräckligt i nya klubben Cagliari för att fixa det tro?
 
Andreas Granqvist:
Vår lagkapten tillika försvargeneral har inte haft en lyckad säsong i Helsingborg, och frågan är om han fortfarande håller mot den här typen av motstånd?
 
Victor Nilsson Lindelöf:
Victor har precis varit lite småskadad och spelade inte mot Malta. Nu ska han vara tillbaka, och med tanke på att han kanske håller till på den högsta nivån av alla svenskar så måste han börja växa ut till en kraft och ledare att räkna med!
 
------------------------------------
 
Spanien:
Som jag nämnde så är Spanien alltjämnt en av de svåraste motståndarna som man kan få. Med det sagt så är de inte så dominanta som de varit och vi spelar dessutom på Friends imorgon...
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I övermorgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Ingen har kommenterat än bli den första!