Låg poängproduktion sedan senaste landskampen - så har det gått

Allmänt
Sedan matchen mot Norge så är det inte många som levererat landslagsmässigt runtom i klubbarna, glädjande nog så har dock Jannes anfallsval gjort mål och en ung talang har inlett målskyttet i Tyskland. Truppen mot Malta och Spanien har dessutom tagits ut. Om detta och lite till får ni i detta inlägg.
 
Dessa poäng har levererats under den senaste perioden:
 
Det är som vanligt i Tyskland som vi hittar dem flesta händelserna. Sebastian Andersson inledde som bekant riktigt starkt. Efter uppehållet har det tyvärr gått trögare. Han nätade dock mot Bremen i en 1-2 förlust. Annars så är det ju vår storstjärna Emil Forsberg som vi litar på. Emil blev målskytt när man tog poäng mot Bayern och stod för "tröstmålet" i  förlusten mot Schalke. En bra månad för honom. Glänser gör också Robin Quaison som under den gångna perioden fixade segrar när de mötte Hertha och Paderborn (båda matcherna slutade 2-1).
Den unga talangen som jag nämnde i ingressen heter Viktor Gyökeres, som gjort mål i de två senaste matcherna då Sandhausen och Ishaks Nürnberg stod för mostånder. Vi får hoppas att detta bara är början...
I övrigt så ordnade Alexander Jeremejeff  poäng i mötet mot Bochum (2-2) genom ett mål och en assist. Landsmannen och klubbkamraten Wahlqvist ville inte vara sämre utan assisterade i mötet efter när Regensburg besegrades.
 
I grannlandet Nederländerna brukar inte heller svenskarna gå tomhänta. Icke heller denna gång. Sam Larsson blev tvåmålsskytt när de mötte Twente och vann med 5-1, Simon Gustafson assisterade till det första målet när Emmen besegrades och doldisen Ramon Pascal Lundqvist stod för mål i två raka matcher när Zwolle (2-0 seger) och hans gamla klubb PSV (3.1 förlust) stod för motståndet.
 
Det största glädjeämnet hittar vi dock i Ryssland då Marcus Berg äntligen öppnat målskyttet. Två mål kom i 3-2 förlusten mot CSKA och ett mål blev det dessutom senast mot Larssons Spartak i 2-1 matchen (då även Jordan nätade). Krasnodar ligger just nu delad etta (tillsammans med tre(!) andra klubbar) i tabellen med 26 inspelade poäng. För nyss nämnda Jordan och nyinflyttade Oscar Hiljemarks Moskva-lag går det tyngre. Spartak har nu en svit på fem raka förluster, vilket resulterade i tränarens avgång. Det är bara att hålla tummarna för förbättring och att Jordan visar vägen!
 
 
 
Här är lite övrig fakta: 
  • I Italien så har Parma-proffsen visat framfötterna, Gagliolo är ny i truppen, Dejan Kuluseviski stod för mål och assist i 3-2 segern över Torino. I Serie B så avgjorde Samuel Armenteros mot Conzensa. Hans Benevento har i övrigt börjat bra och leder ligan just nu.
  • Tidigare U21-hjälten Abdul Khalili gjorde sin första assist för säsongen då de tog tre viktiga poäng mot Denizlispor. Kasimpasa har annars inlett svagt och befinner sig på nedflyttningsplats.
  • Inte ett enda poäng producerades i Europa-spelet!
 
 
Avslutningsvis så följer landslagstruppen till oktober-samlingen:
 
Målvakter:
Robin Olsen, Cagliari
Kristoffer Nordfeldt, Swansea
Karl-Johan Johnsson, FCK
 
Backar:
Andreas Granqvist, Helsingborgs IF
Riccardo Gagliolo, Parma
Mikael Lustig, Gent 
Pontus Jansson, Brentford (skadad och ersatt av Marcus Danielsson, Djurgårdens IF)
Viktor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Filip Helander, Rangers
Emil Krafth, Newcastle
Pierre Bengtsson, FCK
 
Mittfältare:
Robin Quaison, Mainz
Albin Ekdal, Sampdoria
Gustav Svensson, Seattle
Muamer Tankovic, Hammarby IF
Sebastian Larsson, AIK
Ken Sema, Udinese
Kristoffer Olsson, Krasnodar
Emil Forsberg, RB Leipzig
Oscar Lewicki, Malmö FF (skadad och ersatt av Alexander Fransson, IFK Norrköping)
 
Anfallare:
Marcus Berg, Krasnodar
Alexander Isak, Real Sociedad
Sebastian Andersson, Union Berlin
John Guidetti, Alavés
 
Kommentarer:
Trots att "Seb" stod för godkända insatser på högerkanten senast så är det lite märkligt att Janne fortsatt väljer att inte ta ut Jordan Larsson, som trots allt startat de flesta matcherna för Spartak och som är väldigt allround. Han förtjänar att bli uttagen! Gällande "skrällarna" så har jag inga kommentarer. Janne är tvungen att testa nytt i backlinjen p.g.a. skadeproblem. Huruvida de här "sista truppspelarna" får chansen vet vi av erfarenhet är osannolikt.
 
 
 
Det var allt för det här inlägget! Nu väntar landskampsuppehåll, så att inför-rapporter och analyser är det som "hörnan" kommer att producera den närmsta veckan. Kom gärna med kommentarer och frågor kring allt jag skriver!
 
/Leo

Kommentera inlägget här: