Inför: Sverige - Norge, EM-kval

Allmänt
Match: Sverige - Norge
Typ: EM-kval
Plats: Friends Arena, Stockholm
Tid: Imorgon, söndag 8/9 kl. 20.45
TV: TV 4
 
Sverige:
Den första kvalmatchen för denna samling slutade med en seger. 0-4 blev slutresultatet och min analys av det mötet hittar ni här. Nu är det hög tid att slå ett grannland igen! EM-kvalets kanske viktigaste match väntar. Vägen till EM är enkel och man ska prestera på en låg nivå för att inte ta sig dit, med det sagt så är den enklaste vägen att komma topp två i gruppen. Där är vi nu och den platsen säkras såklart ytterligare om vi vinner imorgon. Om vi vinner har vi 5 poängs försprång till norge med fyra matcher kvar, förlorar vi så går de förbi oss i tabellen. Skillnaden mellan vinst och förlust är alltså större än på länge. 
 
 
Detta är den startelva som jag vill se iimorgon:
 
Olsen
Lustig -- Granqvist -- Lindelöf  -- Bengtsson
Quaison -- K. Olsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Andersson
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig -- Granqvist -- Lindelöf  -- Bengtsson
Quaison -- Larsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Isak
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Kristoffer Olsson VS Sebastian Larsson:
Kristoffer och Albin är ett väldigt tryggt spelskickligt mittfälts-par. I mitt tycke så ska de få möjlighet att spela ihop sig till fullo. Larsson är förvisso formstark men som de som följer "hörnan" vet så anser jag att han spelat bort sina rättigheter till speltid för länge sedan.
 
Sebastian Andersson VS Alexander Isak:
Sebastian är en mer rutinerad anfallare som förtjänar att få en större chans i landslaget än att hoppa in på slutet i någon match. Han är dessutom en bättre typ av spelare för den förväntade matchbilden, då det säkerligen blir lite mer fysiskt. Isak blev tvåmålskytt senast och Janne skulle aldrig peta honom. Vi får helt enkelt se hur han levererar imorgon...
 
 
 
Norge:
Som vanligt så hänvisar jag till andra medier om ni vill få full koll på hur motståndet ser ut imorgon. Det jag väljer att nämna är att det senaste mötet slutade 3-3 och att Norge hittills skrapat ihop åtta poäng i gruppen.
 
 
 
Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de tre viktigaste spelarna för Sverige, samt den/det vi ska se upp för.
 
Leos tre landslagslejon och entt lamag:
 
Pierre Bengtsson:
Jag hade hellre sett Hult där i matchen senast, men Pierres prestation övertygade mig om att han kan vara en tillgång. Blir viktig imorgon förutsatt att han tar hand om de fasta situationerna.
 
Emil Forsberg:
"Foppa" har startat säsongen starkt i Leipzig och är utan tvekan den offensiva spelaren som håller till på högst nivå sett till klubblagsfotbollen. Blir det en klassinsats imorgon?
 
Marcus Berg: 
Så länge han bidrar i offensiven och är en av planens bättre spelare så ska han starta. Men det kan inte pågå hur länge som helst. Får han tysta kritikerna imorgon?
 
----------------------------------
 
Norge:
Lars Lagerbäcks lag är alltid svårslagna, en 100%-ig insats lär krävas och det tror jag också att vi kommer få se på Friends imorgon!
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I övermorgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Ingen har kommenterat än bli den första!