2020 är här - detta har hänt sedan sist

Allmänt
Flera ligor har haft eller har fortfarande vinteruppehåll. Därför finns det inte så mycket att rapportera om denna gång. En händelse som dock har inträffat i Italien är å andra sidan den största på väldigt länge... Om den, några spridda poäng och hur det gick under januari-turnén kan ni läsa om i det här inlägget,
 
Jag börjar väl med det största då... Den store "Z" är tillbaka. Tillbaka i hetluften. Tillbaka i Europeisk toppfotboll. Tillbaka i Italien. Och tillbaka i Milan. Zlatan Ibrahimovic. 39 år gammal återvänder han alltså till blickfånget, och som han har startat! Tre matcher har det blivit (i alla tre har han för övrigt mött landsmän). Debuten kom mot Albin Ekdals Sampdoria (0-0), då han fick ungefär en halvtimme, och gjorde det bra, med framför allt ett bra targetspel. Sedan dröjde det inte länge innan han var målskytt igen. Nämligen i matchen efter, mot Robin Olsens Cagliari. Ett mål som innebar 2-0, vilket även blev slutresultatet, hela matchen med "Z" på plan. Senast (i helgen) var han också högst delaktig i säsongens kanske bästa match för Milans del. I mötet mot Ken Semas Udinese spelade han alltså hela matchen och efter mycket drama och många chanser så blev det till slut en 3-2 vinst (efter att Zlatan spelat fram  till Rebic mål i slutminuterna). Zlatan-effekten är ett faktum och nu är Milan enbart två poäng från Europa League-plats och 10 p från CL. Imponerande! 
 
Någon som också¨har imponerat den här säsongen är en viss Niclas Eliasson. Den tidigare AIK-talangen har nu stått för 10 assist i den engelska andraligan den här säsongen! De senaste tillskotten i poängprotokollet för hans del kom när han gjorde mål och assist i 3-2 förlusten mot Charlton, assist i 3-0 vinsten över Luton  och dessutom mål i 1-0 matchen när Barnsley stod för motståndet. Två mål och 10 målgivande passningar hittills alltså. Dags för Janne att ringa nu? Eliasson spelade även fram till Bristols mål när de spelade oavgjort, 1-1 mot Shrewsbury i FA-cupen (returen förlorade de med 1-0).
En annan som kom igång med sitt målskytte i England var Kerim Mrabti. Han nätade både mot Blackburn (1-1) och mot Wigan (3-2 förlust). Det var Mrabtis två första mål den här säsongen. 
Annars kan man konstatera att tre svensklag för tillfället har bra chans att nå play-off till Premier League. Pontus Janssons Brentford, Kristoffer Petersons Swansea (även om han blivit utlånad till Utrecht samt just Eliassons Bristol befinner sig just nu på eller  i närheten av de platserna.
 
Säsongens svensk har ju annars varit Sebastian Andersson. Union Berlin-anfallaren har konserverat formen sett till poäng och inledde "andra halvan" av den med att assistera till Unions mål i 3-1 förlusten mot Emil Forsbergs Leipzig (Forsberg var dock skadad).
 
I Nederländerna drog man likt i Tyskland igång ligaspelet under den gångna helgen. Den svensk som lyckades producera på en gång var Simon Gustafsson. Fjärde målet för säsongen för hans Utrecht innebar 1-0 i matchen borta mot Zwolle. Slutresultatet blev 3-3. Denna säsong är det dock Sebastian Holméns Willem ll som imponerat. De innehar för närvarande tredjeplatsen (CL-playoff). Tydligen går laget bra även utan Isak. Kul för Sebastian och om de når en topp-plats så kanske han får ett samtal från landslaget.
 
 
På tal om landslaget så har ju Sverige som vanligt varit på januari-turné. Det enda positiva man kan hämta därifrån var i stort sett att man vann bägge kamperna. 1-0  mot Moldavien och samma siffror mot Kosovo. Målskyttar var Jordan Larsson och Simon Hedlund.
 
 
 
Det var allt för det här inlägget! Kul att vara igång 2020! Kom gärna med kommentarer och frågor kring allt jag skriver!
 
/Leo 
Ingen har kommenterat än bli den första!