Första inlägget på tre månader - vad har hänt sedan sist?

Allmänt
Ingen har missat att en viss pandemi har härjat och fryst all fotbollsaktivitet (och mycket annan aktivitet) runt om i världen. Dock börjar det ljusna sett till sporten många älskar. Tyskland är igång sedan en dryg månad, och de nästkommande helgerna startas toppfotbollen i Spanien, Italien och England (och Sverige för den delen) upp igen!
 
Senaste inlägget jag skrev var den andra mars. Det har alltså gått tre månader. I normala fall skulle det inneburit en period då ligorna skulle avgjorts. Champions League-finalen skulle ha spelats för ungefär en vecka sedan (den 30 maj). EM skulle ha börjat om två dagar (den 11 juni). Verkligheten blev en annan. 
 
Vissa ligor har dock avgjorts. Detta utan att de spelats klart på planen. Men det är bara att gratulera bland andra PSG, Celtic och Club Brügge till att de var bäst under de delarna av säsongen som spelades. Situationen var och är ytterst prekär om man ser till samhällena i stort och inga beslut kan ses som direkt felaktiga. Man kan argumentera för att det blivit väldigt orättvist för en del lag som degraderats eller varit nära en placering som inneburit exempelvis Europa-spel. Man kan även argumentera emot att besluten togs så pass tidigt eller att ligatitlar gavs och att nedflyttningar realiserades. I slutändan handlar det trots allt om att en sällan skådad kris som påverkar något som är mycket större än alla sporter i världen, människors liv, tvingade polikerna att ta ställning. Några ligor blev inställda, andra inte. Rätt eller fel finns inte. Det ska också påpekas att det inte heller var  ett fåtal matcher som hade spelats, utan det var tvärtom få matcher kvar. 
 
För svenskarna inblandade blir det en lång semester (såvida de inte byter klubb). För att nämna några så finns Filip Helander, Benjamin Nygren, Mikael Lustig, Simon Gustafsson och Sebastian Holmén på listan över proffs som påverkas av just de inställda ligorna. Jakob Johansson var också en av de men han vände hem till IFK Göteborg och får förmodligen alltså speltid. Mikael Lustig är en annan som med största sannolikhet söker sig till en ny miljö. Han är också den som är mest aktuell för landslaget (är en del av startelvan till och med). Med det sagt kanske de var lite glada över ett annat stort beslut...
 
För det blev nämligen så, att EM 2020 blir EM 2021 istället. Detta var lite av en icke-fråga sett till att mästerskap (i synnerhet detta med spel över hela Europa) betyder resande och resande betyder en onödig risk för spridning. Ingen mästerskaps-sommar alltså. Men väl en fotbolls-sommar.
 
Detta i och med att den stora fotbollsnationen Tyskland har visat att det ändå kan fungera att spela fotboll. Det innebär en disciplin hos alla inblandade och hos folket. Det innebär tomma läktare. Men det innebär också att hopp ges att en normal tillvaro kan existera igen. Många lider av olika anledningar just nu. Inte minst psykiskt. Då behövs det också något som möjligtvis får en att tänka på något annat. Fotbollen kan vara det! Nu är snart de fyra bästa ligorna igång! Låt oss hoppas att allt går som det ska!
 
 
Den vanliga rapporteringen kring poängproduktionen från svenska fötter fortsätter om ungefär en månad.
 
Det var allt för det här inlägget! "Hörnan" är tillbaka och nu får vi bara hoppas att allt flyter på så att det finns gott om händelser att skriva om under resten av året! Ni får gärna komma med kommentarer kring allt jag skriver! 
 
/Leo
Ingen har kommenterat än bli den första!