Inför: Frankrike - Sverige, Nations League

Allmänt
Match: Frankrike - Sverige
Typ: Nations League
Plats: Stade de france, Paris
Tid: Imorgon, tisdag 17/11 kl. 20.45
TV: TV 4
 
Sverige:
Äntligen vann Sverige en match i NL igen! Efter fyra raka förluster tog man i lördags ett steg i rätt riktning inför framtida turneringar (EM härnäst) och vann mot Kroatien med 2-1. Just det resultatet var kanske inte det mest önskvärda sett till att man nu är beroende av att vi tar fler poäng än kroaterna imorgon (de möter alltså Portugal samtidigt). Men det fanns mycket positivt att hämta ändå. Kulusevski levererade poäng, man var spelmässigt det bättre laget och skapade många chanser bland annat. Analys efter matchen hittar ni här. Nu väntar den sista matchen för detta gruppspel. Mot de regerande världsmästarna Frankrike. Värt att notera är att Ekdal är avstängd imorgon.
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Olsen
Lustig -- Danielson -- Lindelöf  -- M.Olsson
Claesson -- Olsson -- Larsson -- Forsberg
Berg -- Kulusevski
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig -- Danielson -- Lindelöf  -- Bengtsson
Claesson -- Olsson -- Larsson -- Forsberg
Berg -- Kulusevski
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
M.Olsson VS Bengtsson:
Martin gör väldigt sällan dåliga landskamper och är ett större hot offensivt än vad Pierre är. Den sistnämnda var dessutom en av få som i senaste matchen var ganska anonym. Egentligen spelar det inte så stor roll vem av de som spelar men plussidorna är fler när man väljer Martin.
 
 
Frankrike:
Som vanligt hänvisar jag till andra medier om ni vill få bättre koll på motståndarna. Det jag däremot väljer att ta upp är att de efter 1-0 vinsten mot Portugal senast redan är klara gruppsegrare.
 
 
Avslutningsvis plockar jag som vanligt ut de på förhand tre viktigaste spelarna för Sverige.
"Leos tre landslagslejon:"
 
Victor Lindelöf:
Man bara väntar på att han ska göra stormatcher i landslaget kontinuerligt. Samarbetet med Danielson fungerade bra senast och kanske kan de bygga vidare på det mot ännu tuffare motstånd?
 
Kristoffer Olsson:
Innermittfältaren har varit en av de bästa under den gångna perioden, då framgångarna uteblivit resultatmässigt, och behöver ta för sig en hel del imorgon mot Frankrikes starka mittfält. 
 
Dejan Kulusevski:
Gjorde sitt första landslagsmål senast. Behöver forsätta visa upp sig och göra poäng. För att det är trots allt så att han inte bara ska spela från start på grund av klubbtillhörigheten.
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I morgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Kommentera inlägget här: