Inför: Sverige - Kroatien, Nations League

Allmänt
Match: Sverige - Kroatien
Typ: Nations League
Plats: Friends Arena, Stockholm
Tid: Idag, lördag 14/11 kl. 20.45
TV: TV 4
 
Sverige:
Sverige inledde denna samling med en 2-0 förlust mot danskarna i onsdags. Analys efter den matchen hittar ni här. Senaste nytt efter den matchen är att de sent inkallade spelarna Joel Andersson, Jacob Rinne och Oscar hiljemark lämnat truppen och att Carl Starfeldt har blivit Covid-smittad, I övrigt är förutsättningarna inför morgondagens match att det enbart är seger som gäller om de vill vara kvar i den högsta divisionen i NL.
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Olsen
Lustig -- Helander -- Lindelöf  -- Bengtsson
Claesson -- Olsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Quaison
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig -- Helander -- Lindelöf  -- Bengtsson
Claesson -- Olsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Kulusevski
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Quaison VS Kulusevski:
Jag tycker fortfarande att Berg-Quaison är det bästa anfallsparet vi har just nu. Även om vi sett nya ansikten mer och mer så är det värt att verkligen spela ihop den duon inför EM. 
 
 
 
Kroatien:
Som vanligt hänvisar jag till andra sidor om ni vill veta mer om motståndet. Det jag kan säga är att det på de första fyra matcherna också förlorat alla förutom mot oss såklart, då den matchen slutade 2-1 till dem,
 
 
 
Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de på förhand tre viktigaste spelarna för Sverige.
"Leos tre landslagslejon:"
 
Robin Olsen:
Everton-målvakten måste förmodligen storspela om det ska bli en poäng. Det känns som att det var i VM som det såg riktigt tryggt ut.. och resultaten gick med oss. 2,5 år sedan alltså. Det är mycket upp till Robin om det åtminstone ska bli en hållen nolla.
 
Mikael Lustig:
AIK har lyfts rejält sedan Lustig kom till klubben. Man kan även lita på hon i landslaget. Får se om han kan hjälpa laget att nå tidigare offensiva höjder imorgon.
 
Marcus Berg
Vår skyttekung och lagkapten är alltid viktig. Han är dessutom den enda anfallare som levererat både i klubben och i landslaget sedan pandemin "frös" fotbollen.
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I morgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Kommentera inlägget här: