Sista Nations League-matcherna väntar - såhär har det sett ut sedan sist

Allmänt
Som vanligt har det levererats mängder av poäng från svenska fötter sedan senaste lanslagssamlingen. Bland annat är Zlatan stekhet och nuvarande skytteligaledare i Italien, Ett nyblivet utlandsproffs har dessutom satt stora abtryck direkt i Holland. Dessutom har halva gruppspelet spelats i Europa-cuperna. Om detta samt lite till får ni läsa om i det här inlägget,
 
 
Här är några nyheter och poäng som producerats från svenskarna under den senaste perioden:
 
Och som vanligt börjar jag med Zlatan. Superstjärnan har hittills mäktat med åtta mål på sex matcher den här säsongen i ligan. Under den senaste perioden blev det två mål i derbysegern (2-1) mot Inter, två nya i 3-3 matchen mot Roma, mål och ass. i 1-2 vinsten mot Udinese samt mål i 2-2 matchen senast mot Verona, Dessutom assisterade han till det första målet i 3-0 vinsten över Moberg-Karlssons Sparta Prag i EL. Värt att notera är att Milan leder ligan och är obesegrade där och att Ibra också missat tre straffar under perioden.
I övrigt från Italien kan konstateras att Riccardo Gagliolo nätade för första gången för säsongen för Parma i 2-2 matchen mot Spezia. I landslaget verkar han dock inte ingå i Jannes planer... Det gör däremot hans gamla lagkamrat Dejan Kulusevski. Mål blev det i 1-1 matchen när Verona stod för motståndet. I CL har det blivit en assist, som kom mot Dynamo Kiev (2-0). 
Mattias Svanber är ju även han landslagsman. Innermittfältaren gjorde ett mål i 2-3 förlusten mot Sassoulo (samt två bortdömda mål i Serie A) och en målgivande pass när Cagliari besegrades med 3-2.
I Serie B håller fortfarande Marcus Rohdén till. Han avgjorde matchen mot Samuel Gustafssons Cremonese (som alltså slutade 1-0) för sitt Frosinone.
 
Zlatan är glödhet alltså... och det är även Jesper Karlsson, som lämnade Elfsborg för AZ efter en riktigt stark säsong. Han har inlett lika bra i nya klubben. Mål  kom mot Venlo (2-2) och Den Haag (samma siffror), i 3-0 segern mot Nygrens Heerenveen samt i EL när de vann med 4-1 mot Rijeka. (Dessutom assisterade han till ett mål i 3-0 vinsten över Waalwijk.
Just Benjamin Nygran bytte också klubb nyligen. Den tidigare "blåvitt"-talangen visade kvalité direkt. Mål och ass. kom i 4-0 vinsten mot Tibblings Emmen, mål blev det även mot Sparta Rotterdam (4-1) och sedan hann han med ett mål och en ass.  'när de vann mot Oss i cupen.
Simon Gustafsson brukar göra det bra i Holland. Den senaste perioden har han dock bara nätat i 4-1 f rlusten mot Heracles.
U21-landslagsspelaren Emil Hansson huserar numera i Fortuna Sittard, och hittade nätet i 2-2 kampen mot Zwolle.
 
Steget från Nederländerna till Tyskland är som bekant inte särskilt långt... Där har Sebastian Andersson hunnit med ett mål till för sitt Köln. Detta när de spelade 1-1 när de gästade Stuttgart.
I "Zweite" går det fortsatt bra för Greuther Fürths lagkapten Branimir Hrgota. Han stod för mål i 3-1 vinsten över Kiel och två mål i 4-1 segern mot Hults Hannover.
Svante ingelsson är ordinarie i U21, och i Paderborn. En assist blev det för hans del i 4-0 segern över Darmstadt.
Ordinarie är dock inte Kristoffer Petersson än för sin nya klubb Fortuna Düsseldorf. Men kanske stärkte han sina chanser när han assisterade till klubbens mål i 1-1 matchen mot Nürnberg.
 
Jordan Larsson är en till svensk som verkligen presterat de senaste åren. Spartak leder förvisso inte ligan längre men Jordan har åtminstone stått för både mål och assist i 2-3 vinsten över Khimki  och i 1-3 vinsten mot "svenskklubben" Krasnodar.
För där håller som bekant bland andra Marcus Berg till. I 3-1 segern över Starfeldts Kazan nätade både han, lagkamraten Kristoffer Olsson och just Carl Starfeldt. "Mackan" nätade också i 3-1 förlusten mot Zenit senast i ligan och i 3-2 förlusten när de gästade Sevilla i CL. Bägge de målen var för övrigt på straff.
 
Lite övrig fakta:
 
  • Ken Sema har visat upp sig lite grann, i och med en ass. i  3-2 segern mot Stoke.
 
 
Här är truppen som Janne Andersson tagit ut inför matcherna mot Danmark (11/11), Kroatien (14/11) och mot Portugal (17/11). Värt att notera är att de markerade spelarna inte är tillgängliga mot Danmark.
  
Målvakter:
Robin Olsen, Everton*
Kristoffer Nordfeldt, Genclerbirligi
Karl-Johan Johnsson, FCK
Jacob Rinne, Ålborg
 
Backar:
Pierre Bengtsson, FCK
Mikael Lustig, AIK
Marcus Danielsson, Dalian
Viktor Nilsson Lindelöf, Manchester United*
Filip Helander, Rangers*
Emil Krafth, Newcastle*
Ludwig Augustinsson, Werder Bremen
Carl Starfeldt, Kazan
Martin Olsson, Helsingborg
Mattias Johansson, Genclerbirligi
Joel Andersson, Midtjylland
 
Mittfältare:
Ken Sema, Watford*
Albin Ekdal, Sampdoria
Gustav Svensson, Seattle
Dejan Kulusevski, Parma
Sebastian Larsson, AIK
Mattias Svanberg, Bologna
Kristoffer Olsson, Krasnodar
Viktor Claesson, Krasnodar
Emil Forsberg, RB Leipzig
Jens Cajuste, Midtjylland
Oscar Hiljemark, Ålborg
 
Anfallare:
Marcus Berg, Krasnodar
Alexander Isak, Real Sociedad
Jordan Larsson, Spartak Moskva
Robin Quaison, Mainz
 
Kommentarer:
Det finns inte så mycket att säga egentligen. Kul att Sverige äntligen lyckas få en ung talang med dubbla potentiella landslagsval att välja vårt land, alltså Jens Cajuste. I övrigt är det i stort sett inga överraskningar. Som vanligt väntar Janne väldigt länge med att ta ut spelare som visar fin form (Jesper Karlsson)... men där kan man tänka sig att han behövs för U21.
 
 
 
Det var allt för det här inlägget! Nu väntar landskampsuppehåll, så att inför-rapporter och analyser är det som "hörnan" kommer att producera den närmsta veckan. Kom gärna med kommentarer och frågor kring allt jag skriver!
 
/Leo

Kommentera inlägget här: