Inför: Portugal - Sverige, Nations League

Allmänt
Match: Portugal - Sverige
Typ: Nations League
Plats: José Alvalade stadion, Lissabon
Tid: Imorgon, onsdag 14/10 kl. 20.45
TV: TV 4
 
Sverige:
Tre raka förluster. Så lyder facit från den första halvan av detta NL-gruppspel. Detta efter att ha förlorat mot Kroatien med 2-1 i söndags. Analys efter den matchen hittar ni här. Det var ju redan tufft på förhand att möta dessa världsnationer, och tyvärr har man inte överraskat. På tal om just överraskningar har man inte heller sett bra ut spelmässigt under en hel match på ganska länge nu. Portugal är starka (även om de saknar Cristiano imorgon), och det blir alltså ytterligare en tuff match imorgon. Med det sagt lever hoppet ännu...
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Olsen
Lustig -- Jansson -- Lindelöf  -- Bengtsson
Claesson -- Olsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Quaison
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig -- Jansson -- Lindelöf  -- M.Olsson
Kulusevski -- Olsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Quaison
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
M.Olsson VS Bengtsson:
Martin gör sällan dåliga landskamper och jag tycker att han tillför mer offensivt än vad Pierre Bengtsson gör. 
 
Claesson VS Kulusevski:
Även om han har en teknik som sticker ut i ett svenskt landslag och tillhör Juventus, så tycker jag inte att han ska hoppa in i hetluften direkt. Hittills har han inte gjort någon poäng när han spelat och det i sin tur gör Claesson oftast. Han fungerar inte lika bra som anfallare, den saken har varit tydlig, så till höger får han spela (tills någon gör det bättre).
 
 
 
Portugal:
Som vanligt hänvisar jag till andra medier om ni vill få mer information om motståndarna, annat än att de regerande NL-mästarna inlett den nya upplagan med två vinster och en oavgjord (senast mot Frankrike).
 
 
 
Avslutningsvis plockar jag som vanligt ut de på förhand tre viktigaste spelarna för Sverige.
"Leos tre landslagslejon:"
 
Pontus Jansson:
Blev lite av en syndabock senast, då hans lilla misstag ledde till 2-1 förlusten. Måste stå för en bättre prestation imorgon om det inte ska bli diskussioner.
 
Emil Forsberg:
Leipzig-stjärnan kommer som vanligt ha ett stort ansvar för att offensiven ska fungera. Är i bra form i klubben denna gång, och det vore härligt att se att han för oss till den första poängen.
 
Marcus Berg:
Mackan gjorde mål senast och behöver göra en stark insats imorgon om vi ska rubba den väldigt starka portugisiska defensiven.
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I morgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Ingen har kommenterat än bli den första!