Inför: Kroatien - Sverige, Nations League

Allmänt
Match: Kroatien - Sverige
Typ: Nations League
Plats: Maksimirstadion, Zagreb
Tid: Idag, söndag 11/10 kl. 18.00
TV: TV 4
 
Sverige:
Nations League väntar ikväll! Den tredje motståndaren Kroatien är det alltså dags för, och det är ju dessutom motståndet som vi på förhand har störst chans att ta poäng emot. Förhoppningsvis gav 2-1 segern mot Ryssland lite självförtroende till laget (även om det inte var just det laget som spelade). Analys efter den matchen hittar ni här.
 
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Olsen
Lustig -- Jansson -- Lindelöf  -- Augustinsson
Claesson -- Olsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- J. Larsson
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Lustig -- Jansson -- Lindelöf  -- Augustinsson
Claesson -- Olsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Isak
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
J.Larsson VS Isak:
Har man gjort enbart ett par mål på de 30 senaste matcherna, eller med andra ord sedan Corona-uppehållet, är man inte i form som anfallare! Det är faktiskt Isaks statistik och då spelar det ingen roll om ett av de målen kom senast mot Ryssland. Ingen av de gjorde en speciellt bra match men jag förstår att Isak är närmre startelvan. Det hade dock inte varit mitt val.
 
 
 
Kroatien:
Som vanligt hänvisar jag till andra medier om ni vill ha mer info om motståndarna. Annat än att även de inlett Nations League med två förluster.
 
 

Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de på förhand tre viktigaste spelarna för Sverige.
"Leos tre landslagslejon:"
 
Victor Nilsson Lindelöf:
Mittbacksstjärnan blev petad senast i United, vilket var bra eftersom de blev överkörda. Men det säger en del om hans form just nu. I landslaget brukar han vara trygg, men det hade varit ännu bättre om blir en av planens bästa ikväll.
 
Kristoffer Olsson:
Kristoffers form kan man dock inte säga något om. Snarare går han från klarhet till klarhet i både klubben och landslaget. Kan han ordna segern till oss kanske?
 
Marcus Berg:
Om inte kanske hans klubbkamrat kan göra det. Han är utan tvekan vår skyttekung och behöver vara riktigt vass mot Kroatien för att vårt anfallsspel ska fungera.
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I morgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Kommentera inlägget här: