Inför: Ryssland - Sverige, vänskapsmatch

Allmänt
Match: Ryssland - Sverige
Typ: Vänskapsmatch
Plats: Moskva
Tid: Imorgon, torsdag 8/10, kl.18.00
TV: TV 12
 
Sverige:
Det är dags för landskamper igen! Tre stycken dessutom, vilket inte har hänt på väldigt länge. Först väntar alltså en vänskapsmatch mot Ryssland imorgon. Sedan ska vi möta Kroatien (söndag 11/10) respektive Portugal (onsdag 15/10) i Nations League. Apropå den turneringen inledde vi som bekant svagt både spel- och resultatmässigt. 0 poäng alltså, den första samlingen. Förvisso är det enbart tuffa motståndare, men med bättre prestationer kanske det blir fler poäng. Analyser efter den första matchen hittar ni här. Här är den trupp Janne har tagit ut:
 
Målvakter:
Robin Olsen, Everton
Kristoffer Nordfeldt, Genclerbirligi
Karl-Johan Johnsson, FCK
 
Backar:
Sebastian Holmén, Willem ll
Pierre Bengtsson, FCK
Mikael Lustig, AIK
Pontus Jansson, Brentford
Viktor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Filip Helander, Rangers
Emil Krafth, Newcastle
Ludwig Augustinsson, Werder Bremen
Carl Starfeldt, Kazan
Martin Olsson, Helsingborg
Mattias Johansson, Genclerbirligi
 
Mittfältare:
Ken Sema, Watford
Albin Ekdal, Sampdoria
Gustav Svensson, Seattle
Dejan Kulusevski, Parma
Sebastian Larsson, AIK
Mattias Svanberg, Bologna
Kristoffer Olsson, Krasnodar
Viktor Claesson, Krasnodar
Emil Forsberg, RB Leipzig
 
Anfallare:
Marcus Berg, Krasnodar
Alexander Isak, Real Sociedad
Jordan Larsson, Spartak Moskva
Robin Quaison, Mainz
 
 
Det här är den elva som Andersson har valt:
 
Johnsson
Krafth -- Starfeldt -- Holmén -- Bengtsson
S. Larsson-- Svanberg -- Svensson -- Sema
Isak -- J. Larsson
 
Kommentarer
Med tanke på att det är "B-laget" så har jag inte några invändningar egentligen. Jag föredrar förvisso Nordfeldt framför Johnsson och Olsson framför Bengtsson, men sammantaget spelar det inte så stor roll. Det mest spännande ska bli att se om Jordan får sitt genombrott likt andra spelare som väntat ett tag på att få chansen (Ekdal, Claesson och Olsson för att nämna tre) gjorde. Dessutom ställs han mot landet han tillbringar sin vardag i.
 
 
 
 
Ryssland:
Som vanligt hänvisar jag till andra medier om ni vill veta mer om motståndet. Det jag väljer att nämna är att de inlett NL med två vinster. De är dock kvar i B-divisionen.
 
 
 
Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de tre viktigaste spelarna för Sverige.
"Leos tre landslagslejon:"
 
Karl-Johan Johnsson:
FCK-målvakten är oftast väldigt stabil, och behöver förmodligen göra ett par räddningar imorgon om de vill gå vinnande ur kampen. Kanske kan han påminna allmänheten om United-matchen?
 
Carl Starfeldt:
Nykomlingen kommer bli viktig direkt, med nya kamraten Holmén bredvid sig. Gör han en bra match stärker han nog sina aktier ifråga om att det fortfarande är öppet om vem som får en plats i truppen när "Granen" slutar,
 
Jordan Larsson:
Det är lite som upplagt för honom nu! De spelar i staden han håller till i klubblaget. Han får chansen från start. Man måste i princip ta för sig rejält när det gäller att få speltid framöver, för Janne brukar inte släppa på sina "favoriter".
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I övermorgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Kommentera inlägget här: