Inför: Sverige - Portugal, Nations League

Allmänt
Match: Sverige - Portugal
Typ: Nations League
Plats: Friends Arena, Stockholm
Tid: Imorgon, tisdag 8/9 kl. 20.45
TV: TV 4
 
Sverige:
Nations League är som bekant igång igen. För Sveriges del inleddes den med en 0-1 förlust hemma mot Frankrike i lördags. Analys av den matchen hittar ni här. Det var en ganska blek insats från båda lagen och spelmässigt finns det mycket att önska. Däremot så kan man alltså fortsatt lita på att Jannes mannar sällan blir överkörda trots högkvalitativt motstånd. Vilket är betryggande sett till kommande motstånd, både i NL och i EM. Härnäst väntar alltså Portugal imorgon och då med en uttalat förändrad startelva.
 
Detta är den startelva som jag vill se imorgon:
 
Olsen
Lustig -- Jansson -- Lindelöf  -- Augustinsson
Kulusevski -- Olsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Quaison
 
Det här är den elva som Andersson förmodligen väljer:
 
Olsen
Krafth -- Jansson -- Lindelöf  -- Augustinsson
Kulusevski -- Olsson -- Ekdal -- Forsberg
Berg -- Isak
 
Jag tycker att man ska spela dem andra därför att:
 
Lustig VS Krafth:
Förmodligen tar han hänsyn till Lustigs brist på speltid och väljer Krafth istället. Jag är inte starkt emot det men ser hellre Lustig i startelvan, då han oftare gör riktigt bra insatser (framför allt offensivt) än Emil.
 
Quaison VS Isak:
Antagligen ger han Isak förstroendet i den här matchen då han tvingades stå över förra helt. Jag tycker dock att det är ett välfungerande och sampelt anfallspar vi har, och med dem har vi störst chans att få med oss poäng.
 
 
Portugal:
De regerende EM-, och NL-mästarna tog sig till EM 2020 (2021 numera) som grupptvåa efter Ukraina med resultatraden 5-2-1. De inledde nya upplagan NL med en 4-1 seger mot Kroatien. Vill ni veta mer om motståndet hänvisar jag till andra medier.
 
 
Avslutningsvis så plockar jag som vanligt ut de på förhand tre viktigaste spelarna för Sverige.
"Leos tre landslagslejon:"
 
Robin Olsen:
Robin stod för lite av en tavla senast, vilket faktiskt ledde till det enda målet i matchen. Han har inte heller fått kontinuerlig speltid de senaste åren och även om han alltid är stabil så behöver han vara på topp när vi möter dessa världsnationer.
 
Pontus Jansson:
En av Sveriges bästa spelare senast. Är en bra erstättare till Granqvist både nu och efter dennes "pensionering". Frågan är om han i dessa matcher kan på allvar ta upp diskussioner kring en petning innan "Granen" slutar.
 
Emil Forsberg:
Vår storstjärna har som många vet (och såg i CL-slutspelet) tappat sin plats i Leipzig. I en sådan situation är det alltid viktigt att visa upp sig när man väl får chansen. Sänker han Portugal får han nog ett antal ögon riktade mot sig.
 
 

Det var det, glöm inte att se på matchen och följa "Leos Landslagshörna" här på bloggen, facebook och på youtube. I övermorgon så kommer en analys på youtube. Till dess så ni får gärna kommentera och komma med synpunkter kring allt jag skriver.

/Leo

Kommentera inlägget här: